IZ NAFTALINA

VIDEO: KAKO JE NAŠA JAZZ I ROCK DIVA ŽARILA I PALILA ARMENIJOM Ne znamo što nam je draže na urnebesnoj snimci iz 1988., plesni koraci ili moda...

 Screenshot

Hrvatski elektro-pop bend Nipplepeople, koji čini tajanstveni maskirani dvojac, obradio je 'Frku' Zdenke Kovačiček iz 1981. godine, a pjesma je ovih dana dobila i svoje službeno izdanje u obliku singla.

Zagrebačka glazbena genijalka te neprikosnovena jazz i rock diva Kovačiček od početka karijere bila je ispred svoga vremena, a tekst njezine 'Frke' i dan danas diže prašinu pa nimalo ne čudi što je sada napokon dobila i modernu verziju - štoviše, mnogi se pitaju zašto se na nju moralo tako dugo čekati.

- Grickam nokte i za tobom žudim, htjela bih poprilično da s tobom danas bludim, noć je ova tako lijepa, a u meni silna zbrka kada krene naša frka. Otkrila sam travku u šipražju, otkrila sam sebe u metežu, otkrila sam lice i suzicu, otkrila sam ljubav i guzicu. Slušala sam uobičajene pizdarije pa radije znam pobrojati zvijezde koje se gnijezde, gore iznad oblaka što hitro nailaze - pjevala je Zdenka prije 36 godina.

Zagreb, 030114.
Zdenka Kovacicek, pjevacica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
CROPIX

A da je glasom i stasom zaluđivala i publiku izvan granica tadašnje Jugoslavije, dokazuje i snimka Zdenkina nastupa u novogodišnjem televizijskom programu u Armeniji 1988. godine.

Obožavatelji, osobito oni mlađi, koji su tek sad otkrili 'Frku', podjednako su oduševljeni i zavidnim plesnim umijećem, ali i modnim izričajem legendarne Kovačiček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:37