MY FRIEND

VIDEO: PREDSTAVLJEN SPOT ZA PJESMU S KOJOM ĆE NAS JACQUES PREDSTAVLJATI NA EUROSONGU Fanovi u ekstazi: 'Ako nas ovo ne dovede na vrh...'

 Ana Sever, HRT

Mjesec dana nakon što je u javnost prvi puta puštena pjesma 'My friend' s kojom će nas Jacques Houdek ove godine predstavljati na Eurosongu predstavljen je i službeni videospot. Videospot je danas u podne prikazan na službenome kanalu Eurovision TV, a može ga se pogledati i na Jacquesovu kanalu na YouTubeu. Tijekom ožujka promidžbeni je videozapis pjesme My friend sa stihovima u režiji Darija Lepoglavca na YouTubeu pregledan više od milijun puta.

- Videospot koji smo danas objavili kruna je dosadašnjega višemjesečnog rada cijeloga tima na projektu My friend. Himna je to koja slavi život kao čudo, nadahnjuje i cilj joj je potaknuti slušatelja da svaki dan živi punim plućima. Pjesmom pozivamo na prijateljstvo, na poštivanje i slavljenje različitosti, što je bila i ideja videospota. Željeli smo oslikati nekoliko usporednih životnih situacija, koje su naša svakodnevica i trebaju nas podsjećati na to kako je život uistinu čudo. Budimo prijatelji neovisno o našim različitostima, one nas trebaju spajati, a ne razdvajati i upravo njih trebamo slaviti kako bi nam svima bilo ljepše i kako bismo uživali u najljepšemu daru koji smo primili, a to je život. To je jasna poruka koju smo željeli prenijeti i mislim da smo u tome uspjeli - izjavio je Jacques Houdek.

- Zahvaljujem svim predivnim ljudima koji su utkali dio sebe u stvaranje ovoga videospota. Imao sam veliku sreću i čast raditi s velikim majstorima zanata, ali i ljudima koji osjećaju i žive poruku pjesme, a to je ono najvažnije jer samo smo tako vjerodostojno mogli oživjeti ideju! Posebno bih htio zahvaliti redateljici Katji Restović i njezinoj ekipi na golemu trudu i tomu što su s tolikim zanosom i velikom ljubavlju prihvatili angažman - dodao je Jacques Houdek.

Redateljica službenoga videospota Katja Restović 1999. godine režirala je i videospot hrvatske glazbene dive Doris Dragović za pjesmu Marija Magdalena, a ta je pjesma u Izraelu osvojila četvrto mjesto i time ponovila najbolji hrvatski plasman na Euroviziji. Veliki uspjeh iskusna redateljica predviđa i Jacquesu Houdeku.

- Ideja je bila stvoriti emotivan, topao, životan videospot u čemu je ekipa uspjela. Izazvati slikom emociju koju Jacques raskošno poklanja svojim glasom, bio je velik izazov i ogromno zadovoljstvo. Jacques i ja dugo surađujemo, dijelimo umjetnički senzibilitet, pa smo i ovoga puta istinski uživali u radu na ovome velikom projektu. U njegovu izvanserijskome talentu sad uživa i cijela Europa. Njemu i cijeloj ekipi želim mnogo sreće! Sigurna sam da će postići zapažen rezultat i na najljepši mogući način predstaviti Hrvatsku radioteleviziju i našu domovinu na Euroviziji, a sretna sam što smo moja ekipa i ja imali prigodu biti dijelom ove divne priče koju ćemo zauvijek nositi u najljepšemu sjećanju - naglasila je redateljica Katja Restović.

Jaques se sa spotom pohvalio na Facebooku, a ako je suditi po komentarima, projekt je u potpunosti uspio.

- Ako nas ovo ne dovede na vrh.... Više ništa nema smisla sa Eurosongom! - stoji u komentaru s nalviše lajkova, a ni ostali fanovi nisu štedjeli na komplimentima.

- Ovo budi emociju do kraja, naježi kožu i pjesma i spot, poruka je vrh vrhova. Ako ovo svijet ne prepozna onda ga treba žaliti. Jacques idi po ono što ti pripada, pobjedu! Sretno

- Osim emocije u tvojem glasu...kojom očaraš..osjetila sam emotivnu energiju..iz svake sekunde spota. Odlično. Suze su mi došle... Bravo!!

- Borim se da ne zaplačem... toliko pozitivan i predivan spot..... hvala ti.. danas mi je bas tako nešto trebalo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:28