Za sve vježbače

Mirza Džomba, mladi i Rovinjani vježbali za Aktivniju Hrvatsku

Stotine djece ovih dana boravi u Rovinju. Aktivna Hrvatska i projekt Snaga djece u pokretu udružili su snage kako bi skrenuli pozornost javnosti na gorući problem nedovoljne aktivnosti mladih u Hrvatskoj. Na rovinjskom Trgu maršala Tita uz najmlađe, vježbanju su se pridružili i brojni Rovinjani koji su odradili zahtjevan trening pod vodstvom stručnog tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba.

''Neaktivnost mladih velik je problem koji nas sve zajedno treba brinuti. Pokušajmo malim koracima vlastitoj djeci usaditi naviku što većeg kretanja te ih vlastitim primjerima poticati da rade isto!''- izjavio je izaslanik Predsjednice RH Mirza Džomba.

Liječnici partnera projekta, Hrvatske liječničke komore, svim vježbačima kao i brojnim građanima mjerili su indeks tjelesne mase, a dr. Ivana Kerner je istaknula: ''Važno je poticati tjelesnu aktivnost, kako kod mladih, tako i u svim dobnim skupinama. Tjelesna aktivnost ima značajan utjecaj na kvalitetu i trajanje života, ima terapijski utjecaj kod mnogih bolesti te omogućuje prevenciju brojnih zdravstvenih tegoba.''

Trenerski tim na čelu s Ivanom Antunovićem i Renatom Sopek dobro je izmorio i educirao brojne vježbače u projektu čiji je generalni partner HEP. Uz Mirzu projekt je podržala i njegova supruga, TV voditeljica Belma Džomba kao i mladi rukometaši Barcelone.

Projekt s dolaskom proljeća nastavlja edukaciju i aktivaciju diljem Hrvatske. U Vodicama 28. svibnja u 18 sati trenerica yoge Sandra Petra Pintarić održat će trening i edukaciju osnovnih tehnika Dharma yoge. Na dubrovačkom Lovrijencu 26. lipnja proslavljena trenerica pilatesa Asja Petersen održat će Fokus point trening, dok će 1. srpnja na zadarskom Pozdravu Suncu Kineziološki fakultet održati trening vlastitom tjelesnom snagom uz rekvizite. Projekt ove godine završava u Zagrebu u subotu, 9. rujna.

Partneri projekta sve vježbače su razveselili HEP majicama i osvježili Mg Mivela vodom vašeg srca. NIVEA je poklonila paket proizvoda za njegu tijela, a OTP banka šilterice i lopte. Vježbače je razveselio i Omegol, a posebno iznenađenje pripremio je Decathlon u čijoj sportskoj opremi vježba tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili i primjerak Jutarnjeg lista. Partner projekta je hotel&spa Iadera u Petrčanima.

Nakon svečanog otvaranja i defilea u kojem je sudjelovalo 2000 djece, projekt Snaga djece u pokretu nastavlja se u idućim danima kada će se održati malonogometni, rukometni i teniski turniri.

Više informacija kao i prijave za vježbanje pronaći ćete na službenoj web stranici projekta http://www.aktivnahrvatska.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:21