SVESTRANI TALENT

Pišek briljirala kao propala alkoholičarka srednjih godina

Početkom studenoga na malim ekranima pojavit će se Nikolina Pišek u seriji ‘Najbolje godine’
 Branimir Boban / CROPIX

Voditeljica Nove TV Nikolina Pišek već godinama je prisutna na našim malim ekranima te je zahvaljujući emisijama “Shpitza”, “In Magazin” i reality showovima “Operacija Trijumf” i “Farma” postala prepoznatljivo lice u Hrvatskoj, ali i u regiji. Sada se atraktivna 34-godišnjakinja našla u posve novim, glumačkim vodama, u kojima “pliva k’o riba”, pa se čak šuška i o prvoj filmskoj ulozi.

- Mislim da je ekipa u seriji “Najbolje godine” jako iznenađena mojim glumačkim sposobnostima. Prvih tjedan dana su me malo podozrivo gledali, pogotovo naš kreativni producent Milivoj Puhlovski, koji je dobrih tjedan dana hodao sa mnom po lokacijama. Što je bio presedan, nikada to nije radio.

Riječi ohrabrenja

Nakon tjedan dana je rekao: ‘Sad mogu biti miran i povući se u svoj ured’, čak me i pohvalio: ‘Svaka čast, super, nastavi tako!’ Na snimanju sam nedavno dobila jednu naznaku da bih mogla tumačiti i jednu filmsku ulogu - otkrila je Nikolina, koja ni sama još ne može vjerovati da se u njoj krije takav glumački talent. Da Nikolina ne pretjeruje, potvrdio je i sam Puhlovski .

- Nikolina je bila dobra jer je izašla iz svoje šablone dopadljive afektirane voditeljice. Ušla je u naturalističku ulogu i uspjela napraviti kopernikanski obrat. Činjenica je da žene s godinama stare i dolaze nove, mlađe voditeljice, a Nikolina je vrlo inteligentna te vjerujem kako si je već počela otvarati neke nove poslovne mogućnosti - smatra Puhlovski, koji se inače proslavio kao režiser ‘Smogovaca’.

Kompliment za svakoga

Naime, Nikolina je u “Najboljim godinama” angažirana za ulogu Lucije, propale alkoholičarke srednjih godina, što je potpuna suprotnost od njezinog imidža u javnosti, uvijek dotjerane žene.

- Ne znam još hoće li što biti od toga jer je ponuda bila na varijantu: ‘Budi ovako dobra kao što si sad i na proljeće ćemo snimati film’. Može se dogoditi da se to nikad ne ostvari, ali mi je sama ta izjava jedan veliki kompliment. Meni puno znači, kao novopridošlici, da su ljudi, koji su zaista u tom poslu i koji surađuju s iskusnim glumcima, prepoznali u meni nešto i smatraju da sam kapacitet koji može dati doprinos i njihovom uratku - smatra Pišek, koja za sebe kaže da je vrlo svestrana osoba i da je nije strah okušati se u novim stvarima. Inače, Nikolina je diplomirala grafički dizajn te je prošle godine, u suradnji s tvornicom tekstila u Velikom Trgovišću, dizajnirala vlastitu kolekciju posteljine.

- Posteljina će konačno ugledati svjetlo dana negdje prije Božića. Kolekcija je ispala izuzetno luksuzna, radili smo u najkvalitetnijem damastu, a prva edicija je dosta mala, oko 4000 komada - kaže 34-godišnja Zagrepčanka. Unatoč tome što je uspješna voditeljica i samohrana majka 13-godišnje Hane, Nikolina je trenutno sama. Prije dva mjeseca prekinula je trogodišnju vezu s roniocem Kristijanom Curavićem.

Ljubav je iluzija

- Ljubav nas čini slijepima. Mislim da je ljubav prekrasna iluzija i da mi svi u početku napravimo model partnera i veze kakvu bismo željeli imati. Pitanje je koliko će ta iluzija potrajati - rekla je Pišek.

- Sve mi žene smo i nježne i ranjive u određenim situacijama i jače kad zatreba. Ja sam svjesna toga da bih trebala postati opreznija, zatvorenija, ali nekako nisam izgubila iluzije i ne želim se zatvoriti u neku ljušturu - zaključila je Nikolina.

Duško Ćurlić već glumio na velikom platnu

Glumački angažman nikada nije bio mrzak televizijskim licima, a u tome prednjače HTV-ovci.

Duško Ćurlić, Mirko Fodor, Goran Milić, Zoran Šprajc, Barbara Kolar imali su angažmane u nekoliko različitih serija, a na popisu bi se našao i poneki film. Tako je Ćurlić dobio malu ulogu u ‘Ne pitaj kako!’ i ‘Iza stakla’, a Fodor u ‘Infekciji’ te TV filmu ‘Mrtva točka’.

Producenti humoristične serije “Bitange i princeze” angažirali su u svojih pet sezona desetke voditelja i novinara s Prisavlja pa su se uz već spomenute u glumi okušali i Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Davor Meštrović, Maja Sever, Domagoj Novokmet, Saša Sušec, Ines Preindl, Frano Domitrović, kao i Nikolina Pišek koja je gostovala gotovo u svakoj sezoni serije.

Neki su dobili svojih pet minuta i u “Odmori se, zaslužio si”, “Stipe u gostima”, “Ludoj kući”, “Kazalištu u kući”, “Uroti” te brojnim drugim serijama. Od voditelja Nove TV osim Nikoline Pišek ulogu su dobile i Mia Kovačić te Mirna Maras, a u RTL-ovoj seriji “Instruktor” angažirana je za epizodnu ulogu Renata Sopek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:58