ZBILJA JE KRALJICA

BOLOVALA JE OD DEPRESIJE, UMALO JE BANKROTIRALA I STALNO JOJ PRIJETE Velika uloga u 'Igri prijestolja' donijela joj je slavu, ali i golemi strah

 Getty Images

Engleska glumica Lena Headey proslavila se ulogom kraljice Gorgo u filmu “300”, naslovnom rolom u TV seriji “Sarah Connor: Kronike” te kao Cersei Lannister u “Igri prijestolja” za koju ju je predložio njen vrlo blizak prijatelj i kolega iz serije Peter Dinklage, s kojim je prije megauspjeha ovog serijala radila na brojnim projektima.

Ova uloga joj je donijela veću slavu od svih drugih rola koje je tumačila posljednjih 25 godina zajedno, ali i pokazala drugu stranu popularnosti. Naime, otkrila je da stalno dobiva prijetnje od obožavatelja serije preko društvenih mreža i mobitela, a nerijetko je zaustavljaju i na ulici kako bi je izvrijeđali i psovali, što joj je osobito nepodnošljivo s obzirom na to kako često ističe da je sramežljiva i ne podnosi kada je u centru pozornosti, a od okupljenih “paparazza” dobiva napadaje panike.

Bermudski trokut

Rođena je na Bermudima 1973. godine gdje je, zajedno s mlađim bratom Timom, provela najranije djetinjstvo, tik uz ocean, jer je njen otac John, jorkširski policijski službenik, neko vrijeme bio stacioniran u tamošnjem glavnom gradu Hamiltonu. Kad joj je bilo pet godina, obitelj se preselila u Somerset, a kad joj je bilo 11, konačno su se skrasili u Shelleyju. Iako je, zbog prirode svog posla, doslovce proputovala cijeli svijet, svoju rodnu zemlju više nije nikada posjetila, ali se često šali da je takva kakva je jer je rođena u Bermudskom trokutu.

Školovala se u Yorkshireu i Londonu i već se kao tinejdžerica zainteresirala za glumu, nakon što zbog ozljede više nije mogla trenirati balet koji je obožavala. Upravo zahvaljujući školskoj predstavi, sedamnaestogodišnju Lenu zamijetio je jedan holivudski filmski agent, tako da je već 1992. debitirala na filmskom platnu i to s Jeremyjem Ironsom u filmu “Waterland”. Na putu prema vrhu nije je uspjela zaustaviti niti depresija koja joj je dijagnosticirana kada joj je bilo 15 godina, a s kojom se, prilično uspješno, sve ove godine bori bez lijekova.

Ljubavni vrtuljak

Bila je zaručena za glumca Johnnyja Ciccoa, a na setu filma “Knjiga o džungli” spetljala se s kolegom Jasonom Flemyngom s kojim je bila u devetogodišnjoj vezi. Kao uspomena na ove dana ostala joj je tetovaža njegova imena na desnoj ruci napisana na tajlandskom jeziku, koju je kasnije prekrila. Osim ove, glumica ima i druge tetovaže po cijelom tijelu koje su postale gotovo pa njezin zaštitni znak, a ona je otkrila kako je tetoviranje izrazito smiruje (kao i gledanje horor filmova), ali joj radi i dosta problema na snimanjima jer ih maskeri moraju stalno sakrivati.

S bivšim suprugom, glazbenikom Peterom Paulom Loughranom, upoznala se na svadbi jednog zajedničkog prijatelja kada su zajedno plesali, a u braku su proveli pet godina, od 2007. do 2013., iako su posljednje dvije godine živjeli na različitim adresama. U braku su dobili sina Wyliea Elliota, a priznala je da je nakon njegova rođenja patila od teškog oblika postporođajne depresije. Nedavno je rodila i djevojčicu Teddy čiji je otac nepoznat, a nagađa se da je riječ o njenom kolegi iz serije, Pedru Pascalu. Iako je jedna od najbolje plaćenih glumica u seriji, nakon brakorazvodne parnice se navodno našla u teškim financijskim poteškoćama jer je suprug od nje tražio alimentaciju i podjelu imovine pa je skoro završila u bankrotu, a navodno su baš stalne svađe oko novca i bile povod za rastavu. Nakon mnogo natezanja uspjeli su dogovoriti zajedničko skrbništvo nad djetetom, a ona je imala jedan pomalo neobičan zahtjev. Naime, on je morao obećati da neće tipkati na mobitel dok se vozi sa sinom u automobilu jer je zbog toga nedavno doživio prometnu nesreću.

Glumica se već godinama izuzetno posvećeno bavi jogom, a jedno je vrijeme i marljivo trenirala streličarstvo i jahanje, ovo potonje sve dok nije doživjela jedan vrlo nezgodan pad s konja koji ju je nakon toga vukao kroz šumu, a kolika joj je fobija ostala od toga, možda najbolje pokazuje podatak da je nakon završetka snimanja filma “Braća Grimm”, u kojem se pojavljuju brojne scene u kojima jaše konja, ozbiljno razmišljala o prestanku bavljenja glumom jer joj je cijelo iskustvo bilo pretraumatično i naporno. Također, kako je zakleta vegetarijanka, u istom tom filmu nije mogla odglumiti scenu u kojoj trga kožu sa zeca pa su joj morali nabaviti lažnog od umjetne kože, a nije joj najbolje sjeo ni kadar u kojem je morala lizati žabu. Također, već godinama trenira i boks, a počela je kao tinejdžerica u jednom malom klubu u južnom Londonu.

Susret s duhovima

Glumica je uvjerena kako ima paranormalne sposobnosti te tvrdi da još od djetinjstva komunicira s onozemaljskim svijetom. Prvo takvo iskustvo imala je kao djevojčica kada je u vlastitoj kući ugledala duha, a kasnije je doživjela još jedan blizak susret treće vrste kada ju je duh djevojčice u hotelu u Francuskoj molio za pomoć pružajući ruke prema njoj. Također, u Nantucketu je u sobi vidjela mrtvu ženu i njeno dijete, a jednom kada je boravila na seoskom imanju vidjela je i ženu kako hoda kroz zid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01