CRKVA SVE TVRDNJE OPOVRGNULA

GLUMICA BEZ KOČNICE PROGOVORILA O KONTROVERZNOJ RELIGIJI 'Za 'Crkvu' je Tom Cruise mesija. Župljani vjeruju da on samostalno mijenja planetu'

Leah Remini
 Lucas Jackson / REUTERS

Glumica Leah Remini (King of Queens) uoči premijere 8-dijelne dokumentarne serije Leah Rimini: Scientology and the Aftermath koju je producirala na Redditu je odgovarala na pitanja korisnika u sklopu 'Ask Me Anything' (AMA) druženja.

Remini se prilikom tog AMA druženja u niti jednom trenutku nije suzdržavala te je iskreno odgovarala na pitanja korisnika o scijentologiji i svemu povezanom s tom kontroverznom religijom.

Rekla je tako da se sve što se događa u tzv. 'sobama za terapiju' snima s ciljem da se osobu, odnosno člana Scijentološke crkve, diskreditira u slučaju da odluči otkriti bilo što o scijentologiji.

'Vođa Scijentološke crkve David Miscavige zna da je sve što radi prevara i ne vjeruje u ništa od toga. Međutim, vjerujem da većina župljana Scijentološke crkve i članove Sea Organizacije - ljudi koji rade za 'Crkvu' - ne zna ništa i vjeruje da rade odlične stvari za cijeli svijet', napisala je Remini.

Remini je također ustvrdila da je osobno vidjela da je žrtve zlostavljanja Crkva nastavila zlostavljati, pritom tvrdeći da se to nije dogodilo. 'Bilo je tu fizičkog, seksualnog i mentalnog zlostavljanja', rekla je Remini.

Glumica je otkrila da ju je Crkva okarakterizirala kao osobu s 'asocijalnom osobnošću' te joj je zbog toga zabranjeno kontaktiranje s članovima koji su još u Crkvi.

Remini je otkrila da je članstvo u Scijentološkoj crkvi utjecalo na njezinu percepciju Hollywooda koja se od trenutka kada je izašla podosta promijenio. 'Prije sam Hollywood smatrala nakupinom mračnih i izgubljenih duša koje treba spasiti. Sada na njega gledam kao još jedan posao', rekla je Remini.

Osim toga, Remini je rekla da je Scijentološka crkva jako dobra u stvaranju dojma brojnog članstva, barem kada je riječ o poznatima i slavnima. Međutim, istina je, prema glumici, sasvim suprotna. 'Članova Scijentološke crkve u redovima poznatih i slavnih iz zabavne industrije zapravo je jako malo', objasnila je Remini.

Glumica je priznala da je zbog toga što je poznata uživala i posebne povlastice koje drugim članovima nisu bile dostupne. Članovi Sea Organizacije su tako kod jedne druge poznate osobe radile kućanske i slične poslove za plaću od 25 dolara na tjedan.

'Za Crkvu je Tom Cruise Mesija. Župljani vjeruju da on samostalno mijenja svijet samo zato što im to Crkva govori', rekla je Remini na pitanje jednog korisnika.

Premda je Remini napustila Scijentološku crkvu 2013. godine, napisala je da vjeruje da je se nikada neće do kraja riješiti. 'Znam da me još uvijek prate jer sam znala na što pristajem kada sam im se pridružila', napisala je Remini te se osobno obratila članici Crkve Karin Pouw. 'Ako bilo koji član Sea Organizacije ovo čita i želi izaći, ja ću mu pomoći. Uključujući i Karin.'

Remini je otkrila i da je tijekom svog boravka u Crkvi toj instituciji uplatila 'milijune' dolara.

Scijentološka crkva je za USA Today opovrgnula glumičine tvrdnje. 'Leah Remini ovo radi zbog novca. Zbog toga je napisala knjigu i sada radi ovu seriju. Uz to, pokušala je iznuditi 500 tisuća dolara, da bi potom tražila milijun dolara samo zato što je Crkva na njezine dosadašnje lažne tvrdnje odgovorila istinom', napisali su objavi za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:59