'NISAM TO PLANIRAO, OVO JE SULUDO'

JOŠ NEKO VRIJEME ĆE VAM PROBIJATI UŠI Pjesma koju čujete na svakom uglu probila globalni rekord emitiranja, autor ima poruku za svjetske političare

 
 YouTube (LuisFonsiVEVO)

Ovogodišnji latinoamerički ljetni hit "Despacito" Luisa Fonsija probio je povijesni svjetski rekord u globalnom emitiranju, i to samo šest mjeseci nakon što je objavljen.

Hit je ukupno putem raznih kanala emitiran čak 4,6 milijardi puta, a samo na YouTubeu broji već 2,656,925,110 pregleda. Pretekao je pjesmu Justin Biebera "Sorry" koja je ovaj rekord držala prije Despacita, a zanimljivo je da upravo postoji i verzija Despacita u kojoj sudjeluje Bieber koji ju je prvo čuo u jednom klubu pa se zainteresirao za suradnju. Upravo je to bio dodatni elan za njezino širenje jer je Bieber u remixu pjevao na engleskom, pa su se mnogi zainteresirali za originalnu verziju.

- Sve što se dogodilo s ovom pjesmom je jednostavno suludo - prenosi BBC izjavu samog Fonsija koji je iz Puerto Rica i pjeva na španjolskom.

- Ne želim koristiti riječ "slučajnost" jer sam zaista pokušavao napisati hit, ali nisam računao da će obići cijeli svijet. Samo sam htio malo rasplesati ljude - kaže 39-godišnji Fonsi o svojem globalnom uspjehu.

'Politika nas pokušava odvojiti, naravno da sam ponosan jer nas je jedna pjesma spojila'
Puerto Rican musician Luis Fonsi  performs during the International Song Festival in Vina del Mar city, northwest of Santiago, February 22, 2015. REUTERS/Eliseo Fernandez (CHILE - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR4QOUQ
Eliseo Fernandez / REUTERS

Pjesma je došla do top ljestvica u 35 zemalja diljem svijeta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo što mu je, kaže, dalo nadu u trenutačnoj političkoj klimi.

- Dolazim iz Puerto Rica i živim u Miamiju. Živimo u zanimljivom vremenu u kojem nas pokušavaju odvojiti. Žele graditi zidove oko nas. Pa kad jedna pjesma uspije spojiti ljude iz toliko različitih kultura, naravno da me to čini ponosnim - kaže ovaj skromni glazbenik s dokazano bogatim osjećajem za ritam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:27