'NEMA NEGATIVNIH NUSPOJAVA'

KAPETAN ZVJEZDANIH STAZA OTKRIO TAJNU 'Koristim marihuanu svaki dan'

 Getty Images

Sir Patrick Stewart, 76-godišnji glumački veteran koji se proslavio ulogom Jean-Luc Picarda, zapovjednika svemirskog broda Enterprise u kultnoj televizijskoj seriji 'Zvjezdane staze', kao i ulogom Professora X u filmskoj franšizi 'X-Men', otkrio je da koristi medicinsku marihuanu svaki dan u borbi sa simptomima artritisa, kojeg je genetski naslijedio od majke.

Patrick Stewart objelodanio je to u izjavi kako bi podržao novu inicijativu oxfordskog sveučilišta za istraživanje koristi od lijekova koji se zasnivaju na kanabisu. Prema vlastitom priznanju, koristi kanabis u spreju i u obliku ulja, čime maže prste, te koristi marihuanu u jestivom obliku.

"Prije dvije godine u Los Angelesu pregledao me liječnik koji mi je dao ispravu po kojoj legalno mogu kupovati, u za to registriranim trgovinama, proizvode od kanabisa, koji su mi preporučeni da mogu pomoći artritisu od kojeg bolujem na obje ruke".

Kako je otkrio, takav oblik liječenja smanjuje mu bolove i pomaže da zaspi, a prste i zglobove palca šprica nekoliko puta dnevno.

"Sada mogu stisnuti šaku, što nisam mogao prije početka ovog liječenja", objavio je Patrick Stewart i dodao da nije imao nikakve negativne popratne pojave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:18