GROZNA TRAGEDIJA

NAGRAĐIVANA UMJETNICA PRONAĐENA MRTVA Bila je trudna šest mjeseci, uzrok smrti iznenadio doktore: 'Mislili smo da se to ne treba ni liječiti...'

 Facebook

Nagrađivana britanska umjetnica Francesca Lowe pronađena je mrtva u svom domu nekoliko dana nakon što se zarazila norovirusom i nekoliko tjedana nakon što je obavila EKG. Lowe je mrtvu u kupaonici pronašao muž, a tragedija je još veća jer je umjetnica bila u šestom mjesecu trudnoće, piše Mirror.

Istraga o njezinoj smrti pokazala je da je nesretna žena 23. siječnja ove godine preminula zbog niza sitnih zdravstvenih problema. Njezin muž Gavin Nolan, također umjetnik, pronašao ju je u kupaoni u njihovom stanu u Londonu. - Ustao sam i otišao u kupaonu. Francesca je bila tamo, naslonjena na školjku. Zahod je bio povraćan, a kad sam je dotaknuo, bila je hladna. Izvukao sam je u hodnik i počeo oživljavati prije nego sam pozvao hitnu pomoć, rekao je.

37-godišnja majka studirala je na Kraljevskoj akademiji, a radove je izlagala u Londonu, New Yorku i Pekingu. Predstavljala je Veliku Britaniju u nekoliko navrata na međunarodnim bijenalima i dobitnica je više nagrada.

Zbog šuma na srcu, koje je imala odmalena, nekoliko tjedana prije smrti otišla je na EKG, a dva dana prije zarazila se norovirusom, želučanom virozom koja kod većine ljudi prolazi bez specijalne terapije. Toksikološki nalaz pokazao je da u tijelu nije imala nikakve tragove lijekova, droga ili alkohola.

Francesca je i tijekom prve trudnoće 2012. bila na pregledu srca i ustanovljen je prolaps mitralnog zaliska koji se u većini slučajeva ni ne mora liječiti. Liječnici su u istrazi rekli da ništa nije upućivalo na ozbiljnije zdravstvene probleme, no ipak je to bio uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:07