POMOGAO JOJ SLAVNI DR. PHIL

NOVA NADA ZA SINEAD 'Krivo su me liječili 13 godina, pobjegla sam u SAD i promijenila ime, sad se zovem Magda, a u Irsku se neću vratiti nikada!'

 
 Facebook

U posljednjih nekoliko mjeseci Sinead O’Connor svojim je objavama na društvenim mrežama nekoliko puta šokirala svijet - suicidalna, nesretna, izmučena bivša pjevačka zvijezda vapila je za pomoći.

Sada ju je, čini se, pronašla u SAD-u. Njezina najnovija objava, na novom Facebook profilu pod imenom Magda Davitt, zvuči ohrabrujuće - provest će tri mjeseca u neimenovanom centru za liječenje psihičkih trauma u New Yerseyu i to nakon što je punih 13 godina živjela s pogrešnom dijagnozom graničnog poremećaja osobnosti.

Boravak u centru i terapiju organizirao je za nju poznati (i kontroverzni) američki psiholog, dr. Phil McGraw, poznat samo kao dr. Phil, pulen Oprah Winfrey. Dr. Phil poznat je i po tome što je u vrijeme najžešće mentalne krize pomagao Britney Spears.

On je Sinead O’Connor nedavno ugostio u svojoj televizijskoj emisiji. Razgovor je imao golem odijek u svijetu jer je pjevačica odlučila potpuno ogoliti dušu i iznijeti sve svoje probleme pred milijunsku publiku.

Jeziva sudbina

Tada je progovorila o svojim golemim problemima s mentalnim ali i fizičkim zdravljem, ali i iznijela jezivu priču o majčinom zlostavljanju koje je trpjela sve do tinejdžerske dobi. Ispričala je kako ju je njezina majka Marie od malih nogu tukla i maltretirala, govorila joj da je ne voli i da nije željela kćer, te kako je seksualno zlostavljala i nju i njezinu braću.

Slavni dr. Phil pomogao je teško bolesnoj pjevačici koja sada ima novo ime, novu dijagnozu, a možda uskoro i novu pjesmu

Tada je objasnila i zašto je na Facebooku prije nekoliko mjeseci objavila video u kojem je rekla da će se ubiti. Nadala se da će njezina obitelj to vidjeti i shvatiti koliko su loše stvari. No, pomoć je došla s druge strane.

Nije poremećaj osobnosti

U samo nekoliko dana od emisije, promjena je golema. Ne samo da pjevačica ide na liječenje, nego je odlučila promijeniti život.

- Slavim što sam napokon dobila točnu dijagnozu. Nemam granični poremećaj osobnosti, nego sam bipolarna. Trebalo je proći 13 godina u kojima su mi irski liječnici govorili drugačije, da stvari napokon sjednu na svoje mjesto. Antidepresivi su vrlo opasni za ljude s bipolarnim poremećajem. Koristimo druge lijekove. To je, dakle, dijelom razlog što mi je toliko trebalo da se oporavim i od histerektomije i dvije godine trauma - napisala je na svojem Facebook profilu. - Sada dobivam prave lijekove i ostajem na terapiji. Ovo je najljepše mjesto na Zemlji. Zahvaljujući dr. Phillipu.

Također, pjevačica tvrdi da se više nikad neće vratiti u rodnu Irsku i objašnjava promjenu imena.

- Biram sreću i samopoštovanje umjesto toga. Nikada se neću vratiti nekome tko me ostavio da umrem. A to uključuje i “Sinead”, koje je samu sebe ostavila da umre i kriva je za sve poput svih drugih. Sada sam nova osoba.

Magdina priča

Dodala je i kako ta žena koja je postala, Magda, ima roditelje koji se zaslužuju zvati roditeljima, sugerirajući pritom na svoj odnos s majkom koja je poginula u prometnoj nesreći kada je ona imala 19 godina.

Dvije godine kasnije s pjesmom “Nothing compares to you” eterična je Irkinja osvojila sve svjetske top-ljestvice. - Sada sam cvijet koji cvjeta. Mogu izabrati kako ću rasti. Nisam više ničiji rob.

Stotine tisuća ljudi poslale su joj poruke podrške. Žele joj uspjeh u liječenju, uspjeh u borbi sa strašnim unutarnjim demonima, smirenje. Mnogi se, također, nadaju da će doista nešto biti od ideje koje je pjevačici dao u svojoj emisiji. Naime, izjavio je kako je kontaktirao Davida Fostera, kanadskog glazbenika, producenta i skladatelja koji je osvojio 16 Grammyja, čovjeka koji je surađivao sa svim najvećim zvijezdama od Andree Bocellija, Toni Braxton, Michaela Bubléa, Celine Dion do Jennifer Lopez, Seala, Roda Stewarta, Madonne, Michaela Jacksona i Barbre Streisand i predložio mu suradnju sa Sinead, a Foster je izjavio kako bi bio vrlo sretan da radi s njom na novoj pjesmi.

Ideja je sjajna i svi koji nesretnoj glazbenici žele dobro vjeruju da će se ostvari bez obzira na sve i bez obzira kako se zvala ova 50-godišnjakinja i dalje ima senzacionalan, poseban glas koji plijeni pažnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:32