UGLEDNI I BOGATI ULAGAČ

Otkriveno zašto je Pitt stigao u Hrvatsku: Zanima ga milijardu i pol eura vrijedni megaprojekt!

Slavni glumac želi investirati u izgradnju hotelskog megakompleksa u Zablaću nadomak Šibenika.
 Foto: Jure Mišković / CROPIX

Slavni glumac Brad Pitt sa svojim poslovnim partnerima i savjetnicima proveo je dva dana na šibenskom području. Uz to što je u četvrtak u večernjim satima nakratko razgledao staru šibensku jezgru, nakon prespavane noći u hotelu D-resort u Mandalini, danas ujutro je obišao mjesto Zablaće nadomak Šibenika i razgledao terene u privatnom vlasništvu za koje je zainteresiran kako bi na njima izgradio luksuzno hotelsko-apartmansko naselje s golf-terenima.

Dojam je da je Brad oduševljen ljepotama Dalmacije. Ne samo Zadra u kojemu smo se sreli, nego i Šibenika. Fasciniran je starim gradskim jezgrama, kažu ljudi koji su bili u njegovoj pratnji. Brad je danas sa zadarskog aerodroma odletio u Francusku zbog poslovnih obveza, ali je najavio povratak u Šibenik, i to vrlo brzo.

U Zablaću se nadaju da će Pitt investirati u taj golemi turistički kompleks, za koji bi grad Šibenik uskoro trebao donijeti prostornu dokumentaciju i koji bi trebao preporoditi taj kraj. Riječ je o velikoj investiciji vrijednoj preko milijardu i pol eura. U planu je izgradnja dva luksuzna hotela, novo turističko naselje s vilama, hostelima, fakultetom, domom za umirovljenike i crkvom. Izgradilo bi se i više stambenih zgrada sa popratnom infrastrukturom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:48