TEŠKO DJETINJSTVO ASHLEY JUDD

'PREŽIVJELA SAM SILOVANJE I INCEST, BILA SAM NA RUBU SAMOUBOJSTVA' Američka glumica progovorila o životnom paklu i kako se nosi s tim

 Mike Segar / REUTERS

Američka glumica i politička aktivistica Ashley Judd još je jedna u nizu koja je odlučila progovoriti o teškom djetinjstvu, nimalo idiličnoj obiteljskoj situaciji i seksualnom zlostavljanju koje je preživjela.

‘Kao što znate, obzirom da o tome stalno pričam, preživjela sam seksualna zlostavljanja, uključujući silovanje i nije me nimalo sram toga. Jedna od stvari koju sam otkrila o sebi je neka vrsta agresivnosti koju nisam ni poznavala dok se nisam počela osjećati bolje, zdravije, a nastavila sam učiti o tome kako se osjećam i što je u redu pokazivati’, rekla je glumica Ashley Judd, piše NY Mag.

U svojoj knjizi ‘All That Is Bitter and Sweet' opisuje kako su joj se roditelji razveli kad je imala četiri godine, te kako je već sa sedam godina postala depresivna. Ubrzo je postala žrtva zlostavljanja, a odmalena je bila izložena seksualnim ispadima svoje majke Naomi, kao i njezinim fizičkim obračunima s brojnim partnerima

Nakon što je u srednjoj školi pobijedila na manekenskom natjecanju, spakirala se i otišla u Japan jer je mislila da će tamo lakše prevladati traume. No, za vrijeme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera, a jedan ju je maneken pokušao natjerati na oralni seks.

Priznala je i da ju je sve to dovelo do ruba samoubojstva i depresije s kojom se bori i dan danas.

‘Terapije su mi pomogle vratiti sjećanja koja sam potisnula zbog trauma. Zahvaljujući stručnoj pomoći uspjela sam vratiti svoj život u normalu. Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživjele isto pomogle u oporavku… Ljeto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve promatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svjedok, netko tko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti). U siječnju sam čitala o tri različita slučaja silovanja pa sam se sjetila još jedne traume iz perioda kada sam imala 15 godina. Jedan drugi muškarac pokušao me oralno silovati’, napisala je Ashley u želji da pomogne drugim ženama i djevojkama, žrtvama seksualnom zlostavljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:57