TAJNA VEZA

Tajna veza kraljice Hollywooda i kralja popa: Ona mu je poklonila slona, a on njoj dijamante

 Screenshot / YouTube

Od ispijanja čaja s čimpanzom do ugodnih popodneva provedenih u gledanju Disneyjevih filmova prijateljstvo Michaela Jacksona i Elizabeth Taylor jedno je od najčudnijih u Hollywoodu.

Spojio ih je zvjezdani status, problematično djetinjstvo i problemi s drogom i tabletama, a njihova je povezanost bila jednako snažna koliko bizarna, piše Donald Bogle u novoj knjizi ‘Elizabeth i Michael: Ljubavna priča kraljice Hollywooda i kralja popa’ koja bi trebala izaći krajem mjeseca.

Michael se ‘upucavao’ Liz grandioznim gestama pa je tako primjerice prije njezinog posjeta sobu u kojoj je spavala obojao u ljubičastu boju kakve su joj oči. Ona mu je odgovorila tako što mu je poklonila slona dovezenog iz Azije.

Upoznali su se 1984. godine i imali su toliko toga zajedničkog da su smatrali kako su pronašli srodnu dušu. Premda je već s osam godina postao zvijezda pjevajući u bendu s braćom The Jackson 5, Michaela je otac Joe doslovce mlatio što je na njemu ostavilo posljedice za cijeli život. Liz je postala zvijezda sa 12 godina kad je glumila u filmu 'National Velvet', a otac joj je bio alkoholičar koji se iživljvao na njoj, no o tome je rijetko pričala.

Michael je u njoj probudio majčinsku stranu i ona je mislila da ga može ‘spasiti’, piše Daily Mail.

Kad su jednom pitali pjevača da opiše Liz, rekao je: ‘Ona je poput mekane, tople dekice s kojom se obožavam maziti i s kojom ću se uvijek pokriti.’ Bogle piše da je Jackson bio opsjednut s glumicom te da je radio sve kako bi je upoznao, a onda i pridobio, ona je za njega bila san i utjelovljenje holivudske povijesti.

Na prvi je susret Jackson sa sobom poveo svoju čimpanzu Bubblesa. ‘Provodili smo sve više vremena zajedno i postali bliski prijatelji. Sve smo si govorili’, rekla je Taylor jednom prilikom, a on je te prve susrete opisao: ‘Toliko sam od nje mogao naučiti. Pričala mi je o Jamesu Deanu, Clarku Gableu, Spenceru Tracyju i Montgomeryju Cliftu, kakvi su stvarno bili.’

On je njoj pričao kako se nosi s rasizmom, a ona njemu kako se nosi sa slavom. Povezali su ih i zdravstveni problemi. On je patio od opeklina koje je zadobio snimajući reklamu za Pepsi ‘86. godine te od depigmentacije kože, a ona je imala jake bolove u leđima i bokovima godinama.

Pjevač ju je obasipao darovima - poklonio joj je 17-karatni dijamantni prsten, dijamantnu narukvicu, dijamantne ogrlice i satove optočene rubinima.

Upravo je pod njenim utjecajem Michael odselio iz obiteljske kuće 1987. i kupio 17 milijuna dolara vrijedan ranč u Los Olivosu koji će kasnije postati Neverland. Ondje joj je priredio proslavu vjenčanja za sedmog muža, Larryja Fortenskyja, 1991. te je platio sve troškove koji su prešli milijun i pol dolara. Elizabeth mu je zahvalila tako što mu je poklonila slona imena Gypsy dopremljenog iz Azije.

Godine 1997. Michael je iznenadio Liz pjesmom napisanom posebno za njezin 65. rođendan, ‘Elizabeth, I Love You’.

U intervjuima je glumica više puta rekla da je njihova veza bazirana na ‘najčistijoj ljubavi koju je ikad upoznala’: ‘Mislim da nitko ne zna koliko smo se mi voljeli.’

Naravno, Liz je najviše bila uz njega kad su ga optuživali za seksualno napastvovanje djece. ‘Mislim da je Michael apsolutno nevin i da će ga osloboditi. Provela sam mnoge noći na Neverlandu i nikad nisam vidjela ništa neprimjereno. Tu se nije događalo ništa nenormalno. Smijali smo se i gledali puno filmova Walta Disneyja.’

Michaelova je smrt 2009. gotovo uništila Liz koja se opet borila s vlastitim zdravstvenim problemima. ‘Moje srce i moj um su slomljeni. Voljela sam Michaela svim srcem i ne mogu zamisliti život bez njega. Imali smo toliko toga zajedničkog, odlično se zabavljali i voljeli’, napisala je glumica na Twitteru tad.

I pjevač je o njoj uvijek imao samo riječi hvale: ‘Mogu joj se povjeriti i mogu joj vjerovati. U ovom poslu ne možete vjerovati svakome, nikad ne znate tko vam je prijatelj. Toliko je nepouzdanih ljudi oko vas da se izolirate. Elizabeth mi je između ostalog poput majke, ali i više od toga. Ona je prijateljica. Ona je Majka Tereza, princeza Diana, kraljica Engleske i Wendy - srodna duša Petra Pana.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:24