TROJAC IZ DUGMETA

Alen, Bebek i Tifa snimaju novi album

Pjevači očekuju da će album biti objavljen uoči Nove godine
Split, 110509.U sklopu predizborne kampanje kandidat za gradonacelnika Splita Zeljko Kerum organizirao je koncert "Da mi je biti Bijelo dugme"u prepunoj Spaladium Areni, na kojemu su nastupila poznata pjevacka imena: Zeljko Bebek, Alen Islamovic i Tifa, bivsi pjevaci te popularne sarajevske grupe. Na koncertu je nazocilo vise od deset tisuca gledatelja.Na fotografiji: Alen, Bebek i Tifa.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

ZAGREB - Alen Islamović, Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa, bivši pjevači Bijelog dugmeta, koji već nekoliko godina zajedno nastupaju, sljedeći tjedan počinju preslušavati skladbe što su im za njihov prvi zajednički album ponudili autori iz cijele regije.

- Na proljeće smo definitivno odlučili da ćemo snimiti naš prvi skupni album na kojem ćemo pjevati sva trojica. Kako smo stari profesionalci koji ne žele razočarati publiku i ne snimaju pjesme tek tako da bi nešto snimili, glas o tome pustili smo još u svibnju, a zauzvrat smo dobili mnogo melodija kvalitetnih autora koji žele da otpjevamo baš njihove pjesme.

Deset najboljih

Od tridesetak skladbi, koliko nam je ponuđeno, Bebek, Tifa i ja moramo odabrati desetak najboljih - objašnjava Islamović.

Raspjevani trojac u tonski studio ulazi potkraj ljeta, a album će se na tržištu pojaviti uoči Nove godine. - Na tom će se nosaču zvuka naći pjesme koje će publici pokazati kako bi danas zvučalo Bijelo dugme da se bend nije raspao. Ime albuma još nismo smislili, a nije nemoguće da ga nazovemo po nekoj pjesmi koju ćemo zajednički otpjevati - kaže Islamović i otkriva da tri pjevača na albumu neće angažirati svog nekadašnjeg šefa Gorana Bregovića.

Brega se ne uklapa

- Bebek, Tifa i ja na tom ćemo albumu pjevati rock and roll, a bojim se da se Goran tu ne bi nikako uklopio. Odavno je on izašao iz rock and rolla, mislim da se čak više ni on sam ne sjeća kad je posljednji put napisao neku rock pjesmu - smatra Islamović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:59