NOVI NAPADAČ HULLA

NIKICA JELAVIĆ SANJA SAO PAULO 'Mandžukić je nedodirljiv, moj konkurent je Ante Rebić!'

Hull City shvaćam kao priliku da istrčim na premijeri svjetskog prvenstva - rekao je Nikica Jelavić
 Damir Krajač /CROPIX

Uvjeren sam da ću u ovoj polusezoni zabiti stoti službeni gol, izjavio je Nikica Jelavić, novi centarfor Hull Tigersa, za kojega engleski mediji tvrde da je najveće pojačanje koje je ovaj klub ikada kupio. Nisu baš ni šparali, platili su ga 7,500.000 funti.

Stoti gol u karijeri

Nikica Jelavić ima impresivnu statistiku. U Hajduku i bečkom Rapidu na 54 utakmice zabio je 36 golova. U Glasgow Rangersu u sezoni 2010./11. na 27 utakmica 19 golova, a u drugoj sezoni na 18 mečeva - 17 golova. Slijedi najuspješniji period u njegovoj karijeri, u Evertonu je na 69 utakmica postigao 21 gol, tako da je danas na 93 pogotka. Sedam golova dijeli ga do stotke.

Nadam se da ću i stotku brzo anulirati - kaže dobro raspoloženi Jelavić.

Steve Bruce, trener Hull Cityja, inzistirao je na njegovu dolasku i odmah nakon potpisa odveo ga je na večeru.

- Bruce je OK, iako, bez obzira na nešto manju minutažu, i s Martinezom, trenerom Evertona, imam dobra iskustva. Naravno da je David Moyes trener, koji je najviše utjecao na moju karijeru i pod čijim sam ravnanjem najbolje igrao.

Borba za Mundijal

U hrvatskoj reprezentaciji čeka vas velika konkurencija, u vrhu napada je velika gužva?

- Pored Mandžukića se teško probiti u udarnu postavu, ne daje nam puno prostora, bit će to velika borba. Konkurent je i Rebić, odličan je napadač, ali mlad je, za njega ima vremena. Sanjam utakmicu protiv Brazila, to je Božji dar, igrati na toj utakmici i ‘umrijeti’.

S Evertonom ste se oprostili na vrlo emocionalan način, navijačima ste poslali pismo zahvale?

- U Evertonu sam možda igrao najbolji nogomet u karijeri, navijači su me voljeli i cijenili, morao sam to učiniti. Ali, odlaskom u Hull City nisam napravio korak nazad, Hull City shvaćam kao priliku da istrčim na premijeri svjetskog prvenstva - zaključio je Nikica Jelavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:36