NAJVEĆA ZVIJEZDA

Apsolutni junak Modrih: Pjaca je igrao kao da mu je oproštajna utakmica u Maksimiru

 Goran Mehkek / CROPIX

Neki će reći da je to sad već “Pjaca pašteta”. Da čovjek ispada iz svih novina, sa svih portala, da njegove fotografije previše vrište s društvenih mreža. Međutim, je li ijedna riječ napisana o njemu suvišna, jer kako ignorirati dečka koji je svojim golovima dovukao Dinamo do cilja? A protiv Istre je dodatno oduševio. Gol, iako je bio malo sretan, jer se lopta Brkiću odbila od leđa, pa nije isključeno da će biti upisan i kao autogol, bio je - igrački.

Naime, Pjaca je koju minutu ranije napravio jedan već prepoznatljiv potez. Na lijevoj strani šesnaesterca primio je loptu, namjestio je na desnu nogu i gađao suprotan kut. Onako kako često zabija, to je njegov “trademark”. Brkić je to pročitao, odlično skinuo. Ali, zato je Pjaca kod toga gola iznenadio. Svi su očekivali da će opet desnom nogom gađati suprotan kut, braniči su se tako postavili, Brkić je također gledao prema toj strani. A Pjaca je sve promijenio, lijevom nogom ciljao je bliži kut. I od vratnive zatresao mrežu. Potez za pobjedu i nove komplimente. Pet puta zabijao u utakmicama koje je Dinamo pobijedio 1:0, donio Modrima direktno 15 bodova ove sezone. Apsolutni junak HNL sezone, nema se tu više što polemizirati.

Međutim, odličnu partiju protiv Istre nije definirao samo taj gol, on je u tom susretu pokazao još nekoliko kvaliteta.

- Stvarno ga treba pohvaliti, zbog toga kako je odigrao cijelu utakmicu i u sudačkoj nadoknadi se u punom sprintu vratio i klizećim startom odnio loptu. Puno takvih situacija je bilo protiv Istre, neka Pjaca bude primjer svima kako se treba ponašati i živjeti, kapa mu do poda - pohvalio je svog glavnog igrača proljeća trener Zoran Mamić.

Te otkrio i zašto u momčadi nije bilo Soudanija, čak ni na klupi.

- Opet je kriv Pjaca. Zamislite, na treningu je također uklizao i malo ga ozlijedio, pa nismo htjeli forsirati!

Očito je, Pjaca “leti”. Prema Europskom prvenstvu i, vjerojatno, ljetnom transferu. Protiv Istre odigrao je, stvarno, kao da mu je zadnja. Oproštajna u Maksimiru. Tako obično igraju igrači koji iz sebe izvlače neki dodatan motiv, koji imaju poseban razlog. Je li Pjacu nosila činjenica da možda više neće igrati u Dinamovu dresu na svom stadionu?

- O tom potom - rekao je na konkretno pitanje trener Zoran Mamić, ostao zagonetan.

Ambicije ispred novca

Naravno, u ovom trenutku teško je reći kad će doći taj trenutak. Hoće li Marko Pjaca otići prije Eura, poslije tog natjecanja, hoće li možda s Dinamom odigrati europske kvalifikacije ili će, možda, ostati čak do zime pa odigrati i Ligu prvaka, budu li Modri opet dio elite. Ono što je sigurno, zaobiđu li ga ozljede, Pjaci transfer, megatransfer neće promaknuti.

- Gledajte, zainteresiranih ima mnogo, nije to upitno. Kao što nije upitno da će Marko Pjaca napraviti transfer, da je on već sad igrač za klubove koji su vrh Europe, četvrtfinale, polufinale, finale Lige prvaka. I tko god ga uzme neće ga uzeti kao mladog talentiranog igrača, već kao pojačanje, igrača za prvih 11 - govori Marko Naletilić, ugledni hrvatski menadžer, koji se brine o Pjacinoj karijeri.

- Cifra? Ma, ne treba govoriti o brojkama, siguran sam da će onaj klub koji će ga htjeti moći platiti koliko će Dinamo tražiti, tu dogovor ne bi trebao biti nikakav problem, to su sve klubovi kojima poneki milijun više-manje nije problem. Ali, što se Marka tiče, tu nisu najbitnije svote, već ambicija, igrački motivi. Dakle, nema žurbe, on je sad usredotočen na ove tri utakmice do kraja sezone i Euro, sve drugo je trenutno manje bitno - priča Naletilić.

Juventus, Bayern, Milan, Inter..., to je rang klubova koji traže Pjacu, iako se u nogometu ništa ne može predvidjeti stopostotnom sigurnošću, gotovo bismo rekli da mu unosan i zvučan odlazak ne može izmigoljiti iz ruku. Iako, bila bi šteta da je ova izvedba protiv Istre bila njegova zadnja partija u Maksimiru!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:32