NAKON BLAMAŽE

Čačić na rubu suza: 'Zdravko je samo hrabrio igrače... Ostavka? Ne razmišljam o tome!'

'Vidjeli ste kako su pojedini igrači reagirali, vidjeli ste kakve smo greške napravili kod primanja golova. Rezultat je strašno bolan i ovo je najteži poraz moje karijere'
 Srđan Vrančić/CROPIX

Ono što se dogodilo u Maksimiru svakako će ući u nogometne almanahe. Takvu utakmicu prepunu čudesnih preokreta, a u konačnici i čudesnog rezultata, već dugo nismo vidjeli.

Zadrani zaslužuju sve pohvale, oni su izvojevali herojsku pobjedu. Sve su izdržali, ne sjećamo se da je Dinamu bilo koji klub u Maksimiru gubitak od 2:0 pretvorio u pobjedu od 3:2. Nakon utakmice trener Zadra, mladi Ferdo Milin, jednostavno nije nalazio riječi. Izgledao je zbunjeno.

- Teško mi je bilo što kazati nakon ovakve šokantne utakmice. Jednostavno sam ostao bez riječi.

Onda je udahnuo malo zraka.

- Pohvalio bih sve svoje dečke koji mukotrpno rade posljednjih mjesec dana. Ni taj rad nam se nije vratio kroz utakmice u prvenstvu, ali sve smo naplatili danas na Dinamu. Naša srčanost i borbenost bili su fenomenalni. Eto, to je to, nemam vam više što reći, jako sam uzbuđen. Ovo je san, izbaciti iz Kupa klub koji igra Ligu prvaka je fenomenalno. Rijetko tko će to doživjeti u svojoj karijeri - kazao je trener Zadra.

Kazao je i to da su Zadrani prije sedam dana dobili plaću, da nije velika ali da se snalaze.

- Valjda će Šjor Bepo na putu do Zadra negdje izvaditi karticu pa da na nekoj benzinskoj pumpi večeramo.

SENZACIJA U MAKSIMIRU: ZADAR IZBACIO DINAMO IZ KUPA

Dinamovci naravno ne večeraju na benzinskim pumpama, oni imaju ogromna primanja i jedu u finim restoranima. Makar po onome što su pokazali to definitivno ne zaslužuju.

- Ova utakmica pokazala je svu hirovitost Kup natjecanja. Dogodila se senzacija, za mene osobno to je veliko iznenađenje - to je rekao trener Dinama Ante Čačić, koji je na press konferenciji djelovao potpuno šokirano, potpuno izvan sebe.

- Da, to je najteži poraz u mojoj trenerskoj karijeri. Ne mogu vjerovati da ne idemo dalje. Imali smo sve u svojim nogama, dominirali smo cijelu utakmicu, teško smo došli do tog vodstva, ali smo onda sve neshvatljivo prodali u zadnjim minutama.

Pitali smo Čačića je li za njega bilo veliko poniženje što je između dva produžetka na teren uletio Zdravko Mamić pozvavši Vidu i Sammira te im ponudio svoje savjete?

- Moram biti iskren, primijetio sam Zdravka. On je igračima samo uručio potporu da zadnjih 15 minuta odigraju najbolje što mogu. Kod nas svi igraju utakmicu, igrači na terenu, mi na klupi i oni oko klupe.

Naravno da se odmah nakon poraza počelo pričati o Čačićevoj smjeni, da će Zdravko Mamić hitno reagirati i izbaciti ga s klupe. Plaši li se takvog raspleta?

- Ovog trenutka ne razmišljam o tome, ali ovakvi šokantni porazi uvijek donose razno-razna razmišljanja. Zaista, ovu utakmicu treba gledati iz više projekcija. To mi je sasvim jasno.

Na koncu novinari su ga pitali razmišlja li o ostavci?

- Ne razmišljam o tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:38