NAPAD HULIGANA

FOTO: PLAN SRAMOTNE DIVERZIJE OBJAVILI NA INTERNETU Baklje su poletjele s pozicija Torcide?

Dva sata prije početka utakmice Hrvatska - Češka i puna četiri sata prije bakljade koja je odnijela pobjedu “vatrenima”, na Facebook stranici Torcida 1950 objavljena je pojednostavljena tlocrtna karta stadiona Geoffroy-Guichard u St. Etienneu koja je vrlo vjerojatno plan izvršene diverzije.

Na karti su označene lokacije na kojoj će se nalaziti hrvatske navijačke skupine - zagrebački Bad Blue Boysi, riječka Armada, vinkovački navijači te u najvećem broju pripadnici Torcide, koji su na tlocrtu označeni crvenom bojom.

Prema toj karti, tri crvene strelice odapete su upravo iz dijela gdje se u najvećem broju nalazila Torcida.

To je točno lokacija s koje su počela huliganska divljanja u završnici inače fantastične utakmice. Kvačicom je na mapi označeno baš mjesto na koje je doletjelo dvanaest baklji te jedan topovski udar koji je eksplodirao u lice djelatnika na stadionu koji je pokušavao pokupiti zapaljene baklje.

Osuda

Ostale strelice sugeriraju da je napada trebalo biti još, čak i od drugih hrvatskih huliganskih skupina u St. Etienneu, no očigledno nisu uspjeli biti izvršeni.

Karta je na Facebooku objavljena oko 16 sati, dva sata prije početka utakmice. No, sve do sramotnoga kraja, nitko tomu nije pridavao preveliku pozornost, a neki su u komentarima objavili kako se sigurno ne radi ni o čemu ozbiljnom jer se inače ne bi objavljivalo na društvenim mrežama.

No, od trenutka kada je došlo do nereda, stranica je zatrpana komentarima. Do zaključenja ovog teksta bilo ih je više od četiri stotine i nesmanjenom su brzinom nicali. Svi su, pa i neki strani korisnici mreže, uvjereni kako je Torcida odgovorna za napad koji su osudili i neki Splićani.

Stranica se preplavila uvredama, psovkama i jadikovkama, uz neizostavno - zašto?

- Cila država od jutros ne misli na kredite, sniženja, otkaze, je li kresilo gorivo...nego su u glavi tamo....i pišu po Fb da toranj zasvitli u boji bandire. I evo naših dika s petardama i bengalkama da ubiju i to malo bezbrižnosti baš kad je tribalo završit i počet veselje - komentar je jednog korisnika.

Neslužbeno doznajemo da su hrvatske obavještajne službe još prije tri dana imale informaciju da se sprema ovakav rasplet nogometne utakmice Hrvatska - Češka. Naši sigurnjaci na to su upozoravali francuske kolege. Ostaje nejasno kako su huligani, unatoč svim upozorenjima francuskoj policiji iz Hrvatske, te unatoč golemim mjerama osiguranja u Francuskoj, uspjeli na stadion unijeti toliku količinu baklji i opasne pirotehnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:46