TRENER NAJAVIO JURIŠ

'LOŠE POSLOŽENA MOMČAD, IMAJU IGRAČE ZA NAS, ALI I ONE KOJI NISU NITI ZA 2. LIGU' Jurčić o Interu

 Ronald Goršić/CROPIX

Dinamo je ovoga tjedna radio pojačanim ritmom, to čini kad su duže stanke između utakmica. A od prošlog petka, kad su igrali s Zagrebom, do nedjelje kad će igrati s Interom proći će deset dana, trenira se “nešto razvojno”. Trener Modrih Krunoslav Jurčić najavljuje novi modri juriš, ni za koga neće biti popusta.

- Želimo biti korektni do kraja, što prije i teoretski osigurati naslov prvaka, održati time i regularnost natjecanja - kazao nam je trener Dinama.

- Na svakoj utakmici želimo iskoristiti sve elemente da bismo bili bolji u sedmom mjesecu. Znam da bismo lakše pobijedili i postizali više golova kad bismo stalno forsirali dvije špice, ali želim uigravati sustav koji može biti dobar za Europu.

Dakle, u Maksimiru kao što vidite, sve je okrenuto kvalifikacijama za Ligu prvaka. Želi se pobjeđivati u domaćem prvenstvu, no primarno se gleda prema naprijed, tako je to kad se zarana osigura još jedan naslov.

U nedjelju neće igrati Arijan Ademi koji je ozlijeđen, a ima i višak žutih kartona, neće moći ni Šimunić, a Duje Čop već prije je otpao do kraja sezone. Vrsaljko se oporavio, te je jučer odradio trening punim kapacitetom. Jurčić je gledao Inter u dvije-tri posljednje utakmice.

- To je jako neizbalansirana momčad. Ima igrača čak koji su zanimljivi za razinu Dinama, ali ima i igrača koji ne mogu igrati niti Drugu ligu!

Je li možda Mislav Oršić razina koja bi mogla zadovoljiti Dinamo?

- Ima zanimljivih igrača, ne bih sad posebno nekog isticao. U redu, Oršić je dobar, Budimir, Mlinar, Šarić, Pokrivač...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:16