VELIKI PETAK U ZAGREBU

'NEĆEMO SE ZAVARAVATI, ŠKOTI NAS DOLAZE POBIJEDITI!' Igor Štimac poziva na oprez

Schildenfeld je imao odličan završetak sezone, svojim je pogotkom osigurao PAOK-u kvalifikacije za Ligu prvaka i sigurno ulazi u momčad - rekao je izbornik
 Damir Krajač/CROPIX

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac vrlo je oprezan uoči kvalifikacijskog ogleda za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Škotske koji će se igrati u petak (20.15 sati) na stadionu u Maksimiru, iako je Hrvatska uz Belgiju na vrhu ljestvice sa 16 osvojenih bodova, dok je Škotska posljednja sa samo dva boda iz dosadašnjih šest susreta.

- Svjesni smo neugodne tradicije protiv Škotske koju niti u jednom od dosadašnja tri susreta nismo pobijedili, a isto smo tako svjesni i neugodne tradicije u lipnju. Dva moja prethodnika su upravo zbog neuspjeha u ovom terminu ostala bez plasmana na veliko natjecanje. Stoga moramo biti 'pravi' i učiniti sve što je u našoj moći da osvojimo nova tri boda koji će nam dati potreban mir tijekom ljeta pred utakmicu protiv Srbije u Beogradu - rekao je izbornik Štimac na današnjoj konferenciji za novinare.

Osim što je posljednja na ljestvici bez izgleda za plasman na SP, Škotska u Zagreb dolazi i poprilično oslabljena jer je izbornik Gordon Strachan ostao bez kompletne standardne obrambene linije.

- Možda njihove poteškoće postanu prednost jer će priliku dobiti mladi igrači željni dokazivanja. Nemojmo se zavaravati, Strachan dolazi u Zagreb pobijediti Hrvatsku. Nisu oni bez motiva, jer u preostale četiri utakmice moraju pošto-poto osvojiti najmanje četiri boda kako ne bi pali u najslabiju jakosnu skupinu za sljedeći kvalifikacijski ciklus - dodao je Štimac.

Zbog žutih kartona protiv Škotske pravo nastupa nemaju dvojica stadardnih reprezentativaca, branič Vedran Ćorluka i veznjak Luka Modrić, pa će izbornik na treninzima u sljedeća tri dana tražiti njihove zamjene.

- Schildenfeld je imao odličan završetak sezone, svojim je pogotkom osigurao PAOK-u kvalifikacije za Ligu prvaka i sigurno ulazi u momčad, dok će treninzi pokazati tko će ući na poziciju zadnjeg veznog. Konkurira dosta igrača, Kovačić, Badelj, Ademi... - rekao je izbornik.

Reprezentaciji se u utorak prijepodne pridružio i prvi vratar Stipe Pletikosa koji je s Rostovom u ponedjeljak izborio ostanak u Prvoj ruskoj ligi.

- Pletikosa je vrlo zadovoljan svojim učinkom ove sezone, a na to ima puno pravo. Koliko je važan svojoj momčadi pokazuje i to što je postao kapetan. On je uvijek u formi i za njega nema brige - kaže Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:20