SUTRA PROTIV PORTUGALA

'POGRIJEŠIO SAM! ŠTO HOĆETE DA VAM KAŽEM, DA ĆU DATI OSTAVKU!?' Štimac preuzeo odgovornost

'Jednostavno, poraženi smo od protivnika koji je slabiji od nas, to je dozvoljeno u nogometu. Ne može nitko reći da nije bila želja, da nije postojao angažman'
 Ronald Goršić/CROPIX

Hrvatski reprezentativci trenirali su jučer poslijepodne u Zagrebellu. Iako su priče iz hotela As govorile koliko ih je pogodio poraz protiv Škotske, na travnjaku je bila radna i relativno opuštena atmosfera.

- Glavu gore - doviknuo je Darijo Srna legendama Zagreba koji su se našli pokraj terena, vidjevši da ih je kao i cijelu Hrvatsku šokirao maksimirski rezultat.

- Idemo dalje, ozračje je radno, pred nama je novi izazov i novo dokazivanje, pogotovo za one koji dosad nisu imali priliku u reprezentaciji. Malo slabije izdanje sa Škotima pruža šansu novima, na njima je da je ugrabe - komentirao je izbornik Štimac, koji je pogledao snimku dvoboja i napravio analizu:

- Nisam spavao ni sekunde, da budem iskren. Tako je i kad se pobijedi, kad su velika pražnjenja u pitanju. Ovo je trauma jer baš ništa nam nije išlo na ruku, sve se poklopilo kontra. Protivniku su brojne izmjene u sastavu donijele dobitak, ona ekipa koja je igrala u ranijem tijeku kvalifikacija slabija je od ove. Strachan je sada imao kompaktniju, čvršću i homogeniju postavu, željnu dokazivanja, no bez obzira na to koliko nam je teško to bilo gledati, učinili smo više nego dovoljno za pobjedu. Imali smo 17 udaraca prema vratima, šest izglednih prilika naspram jednog odbijanca koji je završio u našoj mreži.

U Međugorju su obavljene pripreme u odličnom ozračju, no nakon što je izgubljena utakmica mnogi postavljaju pitanje jesu li one bile dobro provedene.

- To su čiste gluposti. Pa zar je trebalo poput drugih pustiti igrače da budu slobodni, idu po diskotekama ili ih držati u režimu. Sve što smo napravili bilo je svrsishodno i super pozitivno. U pripremi utakmice sve smo radili kako treba raditi, samo što se dogodilo da smo imali loše izdanje u 90 minuta.

Na kraju smo Štimca upitali - misli li da je pogriješio?

- Naravno da sam pogriješio, da nisam, možda bi bilo bolje. Isto tako da sam napravio neke druge poteze, možda bi bilo još gore. Što hoćete da vam kažem, da ću dati ostavku? Čini mi se kao da bi neki sada bili sretni da nismo ni Srbiju dobili. Jednostavno, poraženi smo od protivnika koji je slabiji od nas, to je dozvoljeno u nogometu. Ne može nitko reći da nije bila želja, da nije postojao angažman, ali da nije išlo, to se može kazati. I da publika nije imala strpljenja, i to je bilo vidljivo. Treba analizirati zašto smo prepušteni samima sebi. Neću se opravdavati, a vi secirajte moj rad koliko god hoćete. Možete biti od pomoći, a možete nam stvarati probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:32