RIJEKA - DINAMO 1-1

Rijeka uhvatila bod protiv Modrih na Kantridi! Pivarić spasio Dinamo pet minuta prije kraja!

 Tea Cimas / CROPIX

NK RIJEKA - GNK DINAMO 0-0

NK RIJEKA: Lisjak - Datković, Drpić, Čagalj, Čaval - Salčinović, Močinić, Kreilach, Živulić - Čulina, Bošnjak

GNK DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Leko, Badelj - Kovačić, Sammir, Sylvestr - Beqiraj

Teško se sjetiti kada je Rijeka imala trojicu bivših Dinamovih igrača u svojem kadru. Migracija je uglavnom išla u drugom smjeru, s Kantride u bogatiji Maksimir. Niti trojac ex-Modrih, koji su danas Bijeli, na Kantridu nije došao iz Dinama nego zaobilazno. Ivan Bošnjak i Dino Drpić, kao slobodni igrači koji su prije toga igrali u inozemstvu, a Ilija Sivonjić iz Dinamove mlađe sestre, Lokomotive.

Na Rijekinu žalost od 17 sati protiv Dinama, u utakmici u kojoj su joj bodovi strahovito potrebni, teško da će moći računati na više od jednog bivšeg dinamovca.

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, i protivnika koji nas čeka, ovo je još i više utakmica u kojoj jednostavno ne možeš istrčati pa igrati “dozirano”. Ili ideš kao navijen onoliko koliko možeš, ili ne trebaš ni igrati. Nadam se da ću biti na klupi pa da mogu, bude li trebalo, barem ući tijekom susreta, kazao je Bošnjak.

Dino Drpić nije upitan. Sa Zdravkom Mamićem rastao se u svakakvim samo ne u dobrim odnosima, motiv je pravi, zdravlje je kako treba i stoper-rutiner zauzet će svoje mjesto u Rijekinih startnih 11. Premda današnju tekmu ne ističe kao posebnu:

- Na zanima me Dinamo, uopće. Igramo doma, moramo izboriti što bolji rezultat, i to je sve. Ime protivnika je nebitno.

S ex-dinamovcima ili bez njih, Rijeka danas na Kantridi mora pokazati više odlučnosti i hrabrosti nego kroz cijelo ovo proljeće. Riječki dečki, zapravo, moraju ispraviti situaciju u koju su se sami doveli pa svima demonstrirati da ipak “imaju muda” mogućim učiniti ono naizgled nemoguće: vaditi se - protiv Dinama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:26