'PLATIO BIH DA MOGU IGRATI'

Sammir na rubu očaja, želi među Vatrene: 'Dao bih pola milijuna samo da me Ante Čačić pozove!'

 Tom Dubravec / CROPIX

Jorge Sammir, bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama, briljira u Kini, u jednom od najbogatijih kineskih klubova, Jiangsu Suningu iz Nanjinga. Taj trenutačno drugoplasirani klub kineskog prvenstva u zimskom prijelaznom roku kupio je za 50 milijuna eura Teixeiru iz Šahtara te Ramiresa iz Chelseaja, taj dvojac uz Sammira je glavna snaga kluba. Zarađuje ogroman novac, neslužbeni podaci govore da je zapravo najplaćeniji hrvatski nogometaš s primanjima od preko 6 milijuna eura godišnje! Nemojte se čuditi, tako se plaća u Kini, a naročito u takvim prebogatim klubovima.

Međutim, iako mu je zaista sjajno u Kini gdje živi kao bubreg u loju, Sammir gleda prema Hrvatskoj, odnosno prema Vatrenima. Ne može prežaliti što nije osvanuo na popisu Ante Čačića za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

- Platio bih da mogu igrati za Hrvatsku! Dao bih 500.000 eura u dobrotvorne svrhe bilo kojoj organizaciji i udruzi u Hrvatskoj kojoj je to potrebno da me Čačić pozove, još ima vremena. Makar, zaslužujem igrati u reprezentaciji ovako i onako - kazao nam je Sammir.

Veli da prati na portalima sve što se događa s našom nacionalnom vrstom.

- Možda se ovo što sam rekao nekome neće svidjeti, možda će netko kazati “što priča taj Sammir”, ali držim da bih itekako mogao igrati za Vatrene, jer sad igram svoj najbolji nogomet u životu. Kineska liga tri puta je bolja od HNL-a, moj klub je na vrhu, a meni ide sjajno.

Ugovor s kineskim klubom veže ga do 31. prosinca 2017. godine.

- Imam ponude iz Bundeslige, zove me šest klubova. Onih iz vrha, vrlo je izgledno da ću karijeru nastaviti u Njemačkoj. Naravno, u tim klubovima ne bih niti približno zarađivao kao ovdje, ali ne mislim na novac. Vjerujem da bih dolaskom u Bundesligu opet postao hrvatski reprezentativac. Jer Kina je očito predaleko....

Ante Čačić bio mu je trener u Dinamu...

- Odlično me poznaje, zna što mogu u nogometnom smislu - zaključio je Sammir.

Jedinstveni navijački sadržaj potraži na Navijačnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:08