OZLIJEĐENI HAJDUKOVAC

TRI MJESECA OD OPERACIJE Caktaš: 'Probat ću odigrati pokoju utakmicu, ali neću žuriti'

Malo je bilo teško na početku, ali svjestan sam da moram rehabilitaciju odraditi na najbolji mogući način kako bi se uspješno vratio nogometu - rekao je Caktaš
 Paun Paunović/CROPIX

Prodati što je moguće više, kupiti što je moguće manje. To je Hajdukov plan koji ovog siječnja mora u djelo sprovesti novi sportski direktor Goran Vučević u suradnji s upravom kluba. Momčad s kojom je Igor Tudor napravio odličan posao u prvom dijelu sezone kao da je osuđena na promjene pred proljetni dio prvenstva, aktualni trenutak je takav da Bijeli moraju nekog prodati da bi krenuli prema financijskoj stabilnosti.

Dugovi se moraju vratiti i mala je vjerojatnost da će se novac ulagati u dovođenje igrača. Možda u jednog napadača, ali i to je na klimavim nogama. Momčad će se morati popunjavati iz unutarnjih rezervi, iz omladinskog pogona te iz klupske ambulante. Baš se u rukama liječnika nalazi potencijalno veliko pojačanje za Tudorovu momčad, igrač koji je još mlad, ali dovoljno dobar i iskusan da Bijelima donese kvalitetu više.

Riječ je o Miji Caktašu, veznjaku koji se oporavlja od teške ozljede koljena zarađene još u kolovozu prilikom nastupa za mladu reprezentaciju protiv Lihtenštajna. Polomljeni ligamenti značili su da ga čeka operacija i dug oporavak, nogometu bi se trebao vratiti u ožujku.

- Prošla su gotovo tri mjeseca od operacije, sada jačam mišić i sve ide svojim tokom. Svi su zadovoljni kako teče oporavak, samo treba strpljenja i puno rada - objasnio je trenutnu situaciju 21-godišnjak iz Dugopolja. Rehabilitaciju provodi u ambulanti na Poljudu, prethodno je bio u Daruvarskim toplicama te u Splitskim toplicama. Svi koji su ga liječili prate razvoj situacije i svi su zadovoljni s načinom kako Caktaš podnosi teret teške ozljede.

- Svi kažu da imaju dobar dojam, iznenađeni su kako se oporavljaju mišići oko koljena jer je to dug proces. Zadovoljan sam i ja, stavio sam si u glavu da je to sastavni dio nogometa. Malo je bilo teško na početku, ali svjestan sam da moram rehabilitaciju odraditi na najbolji mogući način kako bi se uspješno vratio nogometu.

Caktaš kaže da jedva čeka istrčati na travnjak, sezonu je počeo vrlo dobro, bio standardan prvotimac s punom minutažom sve dok se nije ozlijedio. Odigrao je samo osam utakmica i zabio tri gola, protiv Dinama u Superkupu pa protiv Rijeke te vrlo važni pogodak u Skoplju protiv Turnova kojim je Hajduk potvrdio prolazak dalje u Europskoj ligi.

- Priznajem da nije bilo lako gledati suigrače na televiziji i s tribina. Žao mi je što nisam mogao dati svoj doprinos, iako smatram da svi zajedno možemo biti prezadovoljni kako je Hajduk igrao. Iznenadili smo mnoge, prethodnih godina se događalo da nam Dinamo odmah stekne nedostižnu prednost, ali ove smo se sezone borili, igrali dobro i držimo priključak. Mislim da će se svi složiti kako se to od nas nije očekivalo, zato je rezultat više nego dobar.

Suigrači iz Hajduka mu daju podršku tijekom oporavka, Mijo je igrač koji može donijeti razliku i zato je njegov izostanak hendikep za Bijele. Dok ga nema u prvi plan su izašli drugi igrači, ali sigurno da Tudor željno iščekuje njegov povratak.

- Svi su odigrali dobro u prvom dijelu sezone. Meni se sviđa kako igra Jean Kouassi, volim takve igrače. Ali cijela je momčad igrala dobro, zajedništvo nas je dovelo do dobrih rezultata. Nadam se da ću na proljeće i ja bit dio te priče, prognoze su dobre i mislim da bih mogao zaigrati u posljednja dva mjeseca sezone. Naravno, najvažnije je da se potpuno oporavim, neću pod svaku cijenu žuriti s povratkom jer nema smisla riskirati novu ozljedu. Međutim, budem li mogao, dati ću sve od sebe da odigram pokoju utakmicu i pomognem momčadi koliko god je moguće - zaključio je Caktaš uz samo jednu želju u novoj godini:

- Da nas sve posluži zdravlje i da budemo jaki u teškim situacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:30