MAXTV PRVA LIGA

VOJNOVIĆ SPASIO SPLIT, A SIVONJIĆ HRVATSKI DRAGOVOLJAC! Rebiću crveni karton zbog psovanja suca

 Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

Aljoša Vojnović pogodio za remi

U dobroj utakmici u Puli domaći i Split podijelili su bodove. Sukladno viđenom žaliti trebaju Puljani jer su do 87. minute vodili i praktično otupili oštricu toliko hvaljenog napada Splita.

U prvom se dijelu pak činilo da je izuzetno pojačana Istra 1961, a da je Split u sezonu ušao bez 7-8 igrača. Puljani su ušli hrabro u utakmicu i bez imalo respekta favoriziranom gostu nametnuli su igru od prve minute. Pamić se odlučio na najavljenu varijantu. Momčad je postavio u sustavu 352, sa kojim se Zeleno-žuta momčad kretala prema naprijed, dok se u defenzivnom bloku transformirala u 5-4-1. Takva taktička varijanta bila je u prvih 45 minuta nerješiva enigma za goste. Mršić je sa 4231 računao na prodorne bokove, ali Pamić ih je spomenutim blokom neutralizirao, a visokom obranom udaljio je Matu Bilića i Gorana Rocea od Ježine. Tako su Splićani sporadično zaprijetili tek udarcima sa distance. Sa druge strane Istra 1961 je nizala prilike, prije svega zahvaljujući novom ljubimcu pulskih tribina, Dejanu Radonjiću. Taj kršni (192cm) centarfor na svojim je leđima nosio stopere gostiju, otvarao prostor suigračima, a u više je navrata servirao kao sidrun idealne lopte za gol. Jednom je Križman zaustavljen u dubioznom ofsajdu, drugi je put Jo pucao iz bliza pucao preko gola, a u odličnoj akciji koju je inicirao (dupli pas sa Joom), Radonjić je izbliza pucao preko gola. Bila je to zapravo najava gola domaćih igrača.

Jednu odbijenu loptu u 33.minuti Blagojević je glavom vratio u 16erac Splita. Stoperi su gostiju to loše procijenili, Radonjić je uletio u "loptu", čak je bio povlačen za dres (bio bi kazneni udarac i crveni karton gostujućem braniču), ali je svojom silinom uspio doći do lopte i u padu je poslati u mrežu! Pravi gol za igrača kojeg je "izmislio" Igor Pamić i od prvog dana proglasio njegovim igračkim klonom. Radonjić je odmah otišao kod trenera, zajedno sa svim igračima, koji su se stisli oko Igora Pamića i odali da se i u ovoj škvadri stvara kemija.

Split je u prvom dijelu igrao preslabo za kvalitete koje ima i bilo je logično očekivati da će Mršićeva jezikova juha na poluvremenu potaknuti Crvene na agresivniju reakciju. Također je bilo očekivano da će Puljani nakon agresivnih i odlično odigranih 45 minuta, u nastavku pasti u ritmu i fizičkoj moći. Splitovci su to iskoristili..

Mršić je u u 51. minuti zaigrao jockera Rebića, a iz igre izvukao neprimjetnog sina Antonija. Rebić je opasan i vidjelo se to već šest minuta kasnije kad je pucao sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku! No, Puljani se ipak nisu dali, zatvorili su prilaze golu i iz kontre vrebali svoju priliku. Iznimno raspoloženi Radonjić razigravao je svoje suigrače, napadao, branio, skakao. Tako je u 76. minuti odigrao dupli pas sa Križmanom, a ovaj je iz dobre prilike pucao preko gola. Kad je iscrpljen izišao sa terena doživio je, kao dugo nitko prije njega, ovacije publike.

Bez Radonjića Puljani su izgubili igrača koji će zadržati loptu. Split je pritisnuo i sa petim napadačem, Vojnovićem, i upravo je on iskoristio trenutak dekoncentracije u obrani domaćih i poravnao rezultat u 87.minuti.

Za bizarni kraj susreta pobrinuo se Ante Rebić, koji je izvrijeđao suca Vučemilovića i zaradio crveni karton. Tako će najbolji igrač Crveni propustiti gradski derbi protiv Hajduka

ISTRA 1961 - RNK SPLIT 1-1 (Radonjić 37 / Vojnović 87)

Dragovoljci u 90. do zasluženog boda!

Slaven Belupo nije uspio slaviti na domaćoj premijeri nove prvenstvene sezone. U zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici gosti su prvi došli u vodstvo pogotkom Jazvića, Farmaceuti su uspjeli preokrenuti golovima Purića i Delića, no na kraju je sve ipak završilo najrealnijim rezultatom, podjelom bodova, i to zahvaljujući spretnom pogotku Sivonjića.

- Bila je to teška utakmica, naročito zbog toga što je bila prva kod kuće, ima dosta novih igrača koji se još nisu snašli. Mislim da bez veze primamo golove, ne znamo riješiti neke čiste situacije, mi lopte poklanjamo protivniku. Izgubili smo dva boda u 90. minuti, mislim da smo bili bliže pobjedi, imali smo prilika kao i oni, no na kraju je rezultat realan - kazao je Ivan Katalinić.

Iz novinarskih redova stigla je i blaga provokacija: mislite li da bi rezultat bio neizvjesniji i drugačiji da je jedan iskusni Vugrinec ipak bio u igri?

- Ne bih odgovorio na to pitanje.

U 12. minuti velika prilika za Slaven, Bagarić je glavom poslao loptu u for za Roskama koji se pred vratima nije najbolje snašao i njegov pokušak iskosa obranio je Čović. Kao i u prvom kolu u Splitu, koprivnička je obrana djelovala nesigurno i neuigrano, što je 'dragovoljcima' ostavljalo dosta prostora. Jednu takvu situaciju iskoristili su gosti iz Sigeta u 17. minuti nakon kombinacije Doležala i Jazvića došli u vodstvo. Moglo je u 22. minuti biti i 0:2, ali je Rodić obranio udarac Doležala.

Uslijedio je pritisak Farmaceuta, Filipović u 26. minuti dobro ubacuje s lijevog boka, a Roskam malo kasni i velika prilika odlazi u nepovrat. Odlično je u 30. minuti iz daljine tukao Rak, no Čović je još bolje obranio. Nakon Rakova ubačaja iz kuta Filipović je glavom gađao donji lijevi kut, a Čović još jednom izvrsno reagira i spašava svoju mrežu. U 45. minuti Crni su ugurali loptu u mrežu, ali je Krečak označio prekršaj nad Rodićem.

U nastavku je umjesto jedinog napadača Roskama ušao Edson, u špicu su otišli Glavica i Delić. Slaven je zaigrao daleko bolje i opasnije, postigao i dva pogotka preko borbenih Purića i Delića, ali je na kraju ipak ostao bez pobjede.

Gostujući trener imao je prigovore zbog dva pogotka koja nisu priznata njegovoj momčadi. U 62. minuti Brlek je išao sam na vratara, ali pucao je nebu pod oblake, a na drugoj strani u 69. minuti nakon petljanja Filipovića i Bagarića Rodić krajnjim naporom brani udarac raspoloženog Jazvića.

- Nije moje da komentiram suđenje, ali mi smo zabili dva regularna gola. Treba pogledati sve golove, da li je drugi gol Slavena bio iz zaleđa. Po meni, utakmica je trebala biti riješena već u prvom poluvremenu. Što se tiče same utakmice, bila je živa, puna ritma i tempa. Bili smo bliže pobjedi, koju smo propustili što zbog nespretnosti, što zbog nekvalitete naših igrača - kazao je trener Hrvatskog dragovoljca Krešimir Ganjto.

SLAVEN BELUPO - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2-2 (Purić 55, Delić 78 / Jazvić 18, Sivonjić 90)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:29