POBIJEDILA SA 204 CM

Blankin nikad bolji napad na svjetski rekord

Blanka Vlašić je nastavila s visokim prosjekom rezultata. U Banskoj Bystrici pobijedila je s preskočena 204 cm
 Paun Paunović / Cropix

Sukladno najavama, Blankin posljednji nastup prije Svjetskog dvoranskog prvenstva (12. - 14. ožujka) protekao je u borbi protiv letvice i u napadu na svjetski dvoranski rekord, dok je konkurencija ostala daleko iza nje.

Vrlo blizu svjetskog rekorda

Kada bismo primijenili žargon iz nekih sportskih igara mogli bismo napisati da je Blanka pobijedila sa sedam razlike. Preskočila je 204 cm, a drugoplasirana Emma Green 195. Nakon preskočenih 204, iz drugog pokušaja (prije toga je jednom rušila i na 200), uslijedili su napadi na 209 cm. U trećem pokušaju bila je vrlo blizu postavljanja novog svjetskog dvoranskog rekorda. Bio je to njezin najbolji napad na svjetski rekord dosad.

- Žarko sam željela srušiti svjetski rekord. Nisam kalkulirala, baš sam ga ciljala, ali ovo nije bio taj dan. Imala sam dobar ritam, žao mi je što nisam uspjela, ali zadovoljna sam jer je i 204 cm lijep rezultat.

Kako ne bi bio lijep kada ga nitko osim Blanke ove godine nije uspio preskočiti. Novi rekord mitinga u Banskoj Bystrici, u kojoj je pobijedila četvrti put u karijeri, nije ju zanimao. Aktualni iznosi 205 cm i u njezinom je vlasništvu.

- Rekordi mitinga ne motiviraju me posebno. Ovaj sam put razmišljala samo o postavljanju novog svjetskog rekorda.

Prilagodba na klimu u Dohi

Blanka se neće vraćati u Split, nego će već danas krenuti put Dohe kako bi se prilagodila klimi i temperaturi od oko 25 stupnjeva, a toplo vrijeme koristit će i mišićima. Svjetsko prvenstvo donijet će i prvi ovogodišnji dvoboj europske dvoranske prvakinje Ariane Friedrich protiv najbolje na svijetu, Blanke Vlašić.

Rezultati: 1. Vlašić (Hrv) 204, 2. Green (Šve) 195, 3. Kljugina (Rus) 192...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:25