KLASA FINN

Kljaković Gašpić osigurao Rio u drami: 'Vujasinović me prijavio da sam udario drugi brod'

 Robert Deaves

Ivan Kljaković Gašpić pobjednik je hrvatskih kvalifikacija za mjesto u klasi Finn i putovat će na Olimpijske igre u Riju.

No, nije moglo bez drame. Nakon sedmog jedrenja (posljednjeg u danu) Milan Vujasinović je prijavio sucima Kljakovića Gašpića, a oba su jedriličara imala saslušanje u večernjim satima. Nakon toga je sudački odbor donio odluku o diskvalifikaciji Milana Vujasinovića iz sedmog plova jer u startnoj proceduri nije ostavio dovoljno prostora Kljakoviću Gašpiću, koji je udario u drugi brod. Kako je došlo do kršenja pravila, u petak ujutro se još čeka odluka sudaca hoće li Vujasinović biti prijavljen Svjetskoj jedriličarskoj federaciji i nacionalnom savezu.

Prema rezultatima, Bambi trenutačno zauzima 14. mjesto na Svjetskom prvenstvu, a njegov konkurent Milan Vujasinović je 28. sa 67 bodova zaostatka. Iako je u petak na rasporedu još jedno jedrenje, razlika između njih dvojice je prevelika da bi brončani s EP-a u Barceloni imao izgleda za Brazil. Naime, čak i da Kljaković Gašpić osvoji posljednje mjesto, a Vujasinović pobijedi, neće se ništa promijeniti.

- Razočaran sam potezom Vujasinovića. Ovo nije bilo sportski, a to su presudili i međunarodni suci. Prijavio me da sam udario drugi brod, a to sam napravio jer mi nije ostavio dovoljno prostora. Da sam ja bio u istoj situaciji stisnuo bi mu ruku na kraju regate i čestitao na plasmanu u Rio, prokomentirao je Ivan Kljaković Gašpić.

- Imao sam protest na Bambija u posljednjem jedrenju, ali na koncu sam ja diskvalificiran zbog incidenta prije starta. Kvalifikacije su gotove, Ivan ide na OI. Nisam razočaran jer sam se borio, jedino sam stavio fokus na krive stvari i to mi je škola za ubuduće. Šteta je što je Svjetsko prvenstvo bila regata za kvalifikacije, pa smo i jedan i drugi ostvarili jako loše rezultate jer smo se borili između sebe, umjesto da pokušamo osvojiti medalju - izjavio je Milan Vujasinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:55