ČEKA SASLUŠANJE

DRAMATIČNE VIJESTI O RUSKOJ LJEPOTICI Šarapova je u lošoj situaciji, možda više nikad ne zaigra

 Michael Dodge / Getty Images

Predsjednik teniskog saveza Rusije, Shamil Tarpischev kazao je za tamošnje medije kako je moguće da nekad najbolja tenisačica svijeta Marija Šarapova, koja je pala na doping testu, više nikada ne zaigra tenis.

- Ona se nalazi u vrlo lošoj situaciji. Nije sigurno hoće li nastaviti karijeru - rekao je Tarpischev.

Tarpischev je još ranije izjavio kako bi se Šarapova mogla vratiti i ranije na teren i predvoditi rusku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju, ali je sada ipak okrenuo ploču. Podsjećamo, bivša prva igračica svijeta i osvajačica pet Grand Slam naslova, bila je pozitivna na meldonij na dopinškoj kontroli obavljenoj tijekom Australian Opena u siječnju, a taj je preparat WADA zabranila od 1. siječnja ove godine.

Šarapova je tvrdila kako je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonij te kako nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih. Šarapova je suspendirana, a do saslušanja je trebalo doći ovog tjedna.

Tarpischev je ranije ove nedelje rekao da saslušanje možda neće biti održano prije lipnja. Meldonij se koristi kod bolesti srca i utvrđeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog živčanog sustava. Zabranjen je u SAD-u, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Bjelorusiji i Azerbajdžanu.

WADA je 11. travnja priopćila kako je prihvatljivo prisustvo manje od jednog mikrograma meldonija u uzorcima sportaša koji su testirani prije 1. ožujka s obzirom kako se još ne može ustanoviti koliko se ta supstanca zadržava u organizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:20