DRAMA U PITOMAČI

MUČNA DELOŽACIJA: IZ KUĆE IZBAČENA SAMOHRANA MAJKA TROJE DJECE Policija privela aktiviste i zabranila snimanje

Kako se navodi na Facebook profilu Živog zida, novinarima nije dopušteno snimanje
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Uz asistenciju interventne policije, deložirana je jutros Marijana Fel, samohrana majka s troje malodobne djece, iz obiteljske kuće u Pitomači koja je u siječnju prodana na dražbi Općinskog suda u Virovitici u sklopu brakorazvodne parnice.

Pred kuću je prije deložacije stigla policija, aktivisti, a okupili su se i ljudi iz susjednih kuća.

'Pravna država', 'Ovo je fašizam', 'Pustite medije', 'Budite ljudi', izvikivali su okupljeni ispred kuće, a nakon toga policija je privela više od polovine aktivista Živog zida. Prijetili su i novinarima, a zabranjeno je snimanje i live stream deložacije. Rješenje o deložaciji doneseno je samo 24 sata prije samog izvršenja, rekao je Damir Trnačić iz Udruge Živi zid.

'Na temelju rješenja donesenog sukladno NEPOSTOJEĆEM članku ovršnog zakona, deložirana je i na ulicu izbačena obitelj samohrane majke i njezine troje malodobne djece.. aktivisti Živog zida koji su o svom trošku po noći putovali do Pitomače da bi svojim tijelom obranili jedini dom troje nejake djece, privedeni su, pobacani u marice poput pasa uz prijetnje i batinjanje....ima i krvavih i pretučenih...interventna policija, njih stotinu, opkolilo je grad, blokiralo obližnje ulice i stadion.....kao da se radi o terorističkom napadu, a ne o deložaciji samohrane majke....tužno i sramotno....policija je prije svog pohoda zagasila i oduzela kameru, tako da mogu sprovoditi nasilje bez ikakvih dokaza....mnoge od policajaca uskoro vjerojatno čeka ista sudbina, i oduzimanje njihovog doma..mnogi od njih već su se i javili za pomoć Živom zidu....novac je dug!Krediti su neotplativi!!!Naša politička vlast, samo je marioneta bankara i novog svjetskog poretka..svatko od nas uskoro može završiti na ulici, ostati bez svog doma i kreveta u cik zore....Narode, probudi se!!!!', piše na Facebook stranicama Živog zida.

Podsjetimo, kuća samohrane majke troje djece Marijane Fel u siječnju je prodana na dražbi. Prema odluci suda danas bi trebala biti predana novom vlasniku. Policija je istu obitelj već pokušala deložirati prije dva tjedna, ali su ih aktivisti u tome spriječili pa je cijeli proces odgođen.

Kuća je prodana u brakorazvodnoj parnici, no umjesto mirnog života s troje malodobne djece prijeti deložacija.

- Nije mi jasno da žrtva nasilja i troje malodobne djece mora na ulicu radi jednog nasilnika kojemu je pokušaj ubojstva preimenovan u obiteljsko nasilje, a kazna zatvora mu je zamijenjena radom za javno dobro, kako bi se i dalje mogao iživljavati na nama, ogorčeno je prilikom prve deložacije izjavila Marijana Fel.

Kuća u kojoj živi s djecom prodana je u brakorazvodnoj parnici jer nisu sporazumno uspjeli podijeliti imovinu. Marijana je, tvrdi, trebala dobiti 60 tisuća kuna, ali do danas novac nije vidjela.



Live streaming video by Ustream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:17