ISTRAŽITELJI OTKRILI

Veliki požar u karlovačkom pogonu za proizvodnju svijeća uzrokovao neispravan grijač na kotlu za topljenje parafina

Prema prvim procjenama šteta je nekoliko milijuna kuna. Preko noći 17 Karlovčana ostalo je bez posla
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Neispravan grijač na kotlu za topljenje parafina uzrokovao je požar na hali obrta za proizvodnju svijeća i lampiona RIPS Salopek iz Karlovca - utvrdili su to strčnjaci Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić, a javnosti priopćili djelatnici PU karlovačke.

FOTO Veliki požar u tvornici svijeća: Gradom se širio gusti dim, te smrad plastike i voska. Šteta je ogromna!

Stvarna materijalna šteta bit će poznata tek kada je vlasnik procijeni i dostavi odštetni zahtjev. Prema prvim procjenama može se govoriti da je u halama u kojima su se proizvodile svijeće i lampioni i te proizvode skladištilo za veleprodaju “izgorjelo” nekoliko milijuna kuna. Preko noći 17 Karlovčana ostalo je bez posla.

Podsjetimo, vatra je izbila u četvrtak oko 23 sata, prva vatrogasna ekipa na požarište je stigla za samo četiri minute, dva sata kasnije požar su držali po kontrolom, a ugasili ga tek u jutarnjim satima. Samo zahvaljujući njihovoj brzoj i učinkovitoj reakciji, spašena je radionica Šumarske škole, naslonjena na zgradu RIPS-a. Vatrogasci kažu da je ovo jedan od najvećih požara koji su gasili na karlovačkom području u posljednjih nekoliko godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:00