SKANDAL U KARLOVCU

SLUČAJ INKASATOR Direktora gradske tvrtke prvo imenovali pa deset dana poslije raspisali natječaj!

Bio je predsjednik tijela koja ga je postavilo
 Robert Fajt/CROPIX

Nadzorni odbor Inkasatora, poduzeća u vlasništvu Grada Karlovca koje se bavi upravljanjem nekretninama i naplatom troškova stanovanja, na sjednici 27. rujna odlučio je raspisati natječaj za direktora.

Četiri dana poslije na to mjesto imenovali su gradskog pročelnika Nikolu Rogoza (HDZ), a deset dana nakon njegova preuzimanja dužnosti u medijima objavili natječaj za isto to mjesto.

Da stvar bude bolja, Rogoz prije imenovanja za direktora bio je predsjednik NO-a Inkasatora, tijela koja ga je postavilo.

U objavljenom natječaju kandidate pozivaju da se jave do 25. listopada u 14 sati.

Odgovorno poslovanje

“Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. S izabranim kandidatom Nadzorni odbor sklopit će ugovor o obnašanju dužnosti direktora, a ostali kandidati će biti obavješteni o rezultatima natječaja u zakonskom roku”, piše u natječaju.

Pojašnjenje apsurdne situacije zatražili smo od glasnogovornice Inkasatora Andreje Barberić. Ona kaže da Zakon o trgovačkim društvima ne utvrđuje raspisivanje javnih natječaja, ali da je Društvenim ugovorom o usklađenju društva s ograničenom odgovornošću propisano, s obzirom na to da je društvo u pretežitom vlasništvu Grada Karlovca i radi transparentnosti, raspisivanje javnog natječaja za imenovanje direktora i javno objavljivanje. Kaže da je Rogoz imenovan do raspisivanja novog natječaja.

- Kako je preuzeo mjesto direktora, nastavio je upravljati tvrtkom i provoditi politiku tvrtke u cilju što kvalitetnijeg pružanja usluga građanima te postizanja društveno odgovornog poslovanja.

Nije v.d.

Nakon roka za podnošenje prijava na natječaj i evaluacije prijava, sukladno provedenom javnom natječaju bit će imenovan direktor Društva - kaže glasnogovornica Barberić i naglašava da Rogoz nije vršitelj dužnosti, već je “direktor imenovan od strane NO-a i kao takav je i predstavljen”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:54