BURNA REAKCIJA

SPLITSKI HSP PROTIV SEVERININOG KONCERTA 'Nisi dobrodošla u naš klub. Uvrijedila si 50.000 građana'

Nakon nedjeljnog referenduma o braku, na koji je Severina jasno i glasno rekla PROTIV, splitski HSP je burno reagirao te zbog toga traže od nje da se otkaže već rasprodani koncert u njezinom rodnom gradu
 Boris Kovačev/Cropix

Predsjednik splitskog HSP-a, Marijo Popović uputio je apel medijima te traži otkazivanje Severininog koncerta u Splitu koji se treba održati ovog petka.

Popović traži otkazivanje koncerta zato jer se Severina tijekom referenduma o braku, koji se održao ovog vikenda, izjasnila protiv. Osim toga, zamjera joj jer je neudana, što je snimila kućni uradak, što poziva na mržnju muškaraca u svojim pjesmama i to što je jedne godine pjevala u kampanji SDP-a.

Prema Popovićevom mišljenju, koji stoji ispred cijelog splitskog HSP-a, Severina je svojim stavom uvrijedila 50.000 građana Splita koji su na referendumu 'glasali za obitelj', prenosi Dalmacijanews .

'Pozivamo da se Severinin koncert u Splitu otkaže zbog vrijeđanja blizu 50.000 građana Splita koji su se u nedjelju izjasnili ZA obitelj, ali i svih onih kojima je obitelj temeljna vrijednost te zbog nazivanja svih njih fašistima i primitivcima. I na kraju, sve dok se ne ispriča 'Seve-nacionale' nisi dobrodošla u naš klub (Spaladium arenu)', poručili su HSP-ovci.

Naravno, predsjedniku splitskog HSP smeta i to što se Severina nikad nije udala iako je bila zaručena te što je u predizbornoj kampanji pjevala za SDP i što je sina učlanila u Hajduk i Crvenu zvezdu, a naravno, nije zaboravio ni spomenuti kućni uradak koji je prije nekoliko godina procurio na internet.

'Prije referenduma javno je stala na stranu tobože ugrožene gay populacije što je njezino legitimno pravo, ali samo do onog trenutka dok ne vrijeđa i ne proziva većinu hrvatskog naroda koja se zalaže za hrvatske i kršćanske tradicionalne vrijednosti. Njezin napad nastavio se i protiv crkve jer ona i njezini istomišljenici znaju da je crkva uz obitelj istinski temelj našeg društva – poručuje Popović, a čelnim ljudima Grada zamjera to što su "odlučili dati 350 tisuća kuna da ona drži moralne lekcije mladima koji dolaze na koncert', izjavio je Popović, a prenosi Dalmacijanews .

Za kraj, Popoviću je zasmetalo i to što Severina u nekim svojim pjesmama, kako kaže Popović, 'širi mržnju prema muškarcima'.

' Morala bi znati da je usporedba gay populacije s Dalmatincima u Zagrebu neumjesna, bezobrazna i opasna. Smatramo da nije dobrodošla u Spaladium Arenu, ako ni zbog čega onda zbog govora mržnje u kojem veliki dio naše populacije vrijeđa zbog njihovog svjetonazora, zbog toga što u svojim koncertima javno iznosi ženske šovinističke izjave u kojima mladu žensku populaciju poziva riječima: citiramo '...uzmite (otmite) im sve što imaju (muškarcima)'. Sigurni smo da osoba s takvim porukama mržnje prema muškarcima ali i onima koji ne misle kao ona, nije dobrodošla u Spaladium Arenu u Splitu', stoji u priopćenju za medije koje je odaslao Marijo Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:54