OKONČANA SAPUNICA

Bivši šef MMF-a Strauss-Kahn sobarici isplatio milijun dolara

FILE - This combo image made from file photos shows former International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn on June 6, 2011, left, and Nafissatou Diallo on July 28, 2011, in New York. Strauss-Kahn and Diallo settled her lawsuit Monday, Dec. 10, 2012, over sexual assault allegations that sank his political career and spurred scrutiny of his dealings with women on two continents. (AP Photos, File)
 AP

Afera koja se godinu i pol dana povlačila po medijima o bivšem čelniku MMF-a i sobarici napokon je okončana.

Dominique Strauss Kahn, kojega je sobarica Nafissatou Diallo optužila da ju je u hotelu Sofitel na Manhattanu prisilo na oralni seks, isplatio je sobarici milijun eura. Strauss-Kahn je priznao “neprikladan odnos” i “moralnu pogrešku”, ali je odbacio da je bilo ikakve prisile i nasilja.

Tek sada je objavljen iznos konačne nagodbe, koji je daleko manji od šest milijuna, o koliko se pričalo krajem prošle godine. Diallo je primila nešto više od milijun dolara, 30 posto od čeka koji je bivši francuski ministar isplatio svojim odvjetnicima. Tom iznosu treba dodati odštetu koju joj je isplatio New York Post, tabloid koji je sobaricu optužio da je prostitutka, a ona je listu uzvratila tužbom za klevetu.

Odvjetnici Dominique Strauss-Kahna još su krajem studenoga demantirali iznos od šest milijuna dolara odštete, ali nisu htjeli odati o kojem je iznosu riječ. Suma je tek sada definitivno potvrđena i slučaj je napokon završen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:26