CRTANI ROMANI ŠOU

Ne propustite Giovannija Bruzza i Davida Lloyda

Petnaesti festival stripa Crtani romani šou još danas i sutra možete posjetiti u prostorima kina Europa, Talijanskog instituta, Francuske medijateke i galerije Svijet stripa.

Najveći festival stripa u regiji i ove godine okuplja mnoge važne autore iz svijeta devete umjetnosti, među kojima je vjerojatno najpoznatiji talijanski crtač Giovanni Bruzzo, koji je osmislio omiljene likove stripa poput Texa Willera, Doca Hollidaya ili Wyatta Earpa.

Brojni gosti

Izložba Bruzzovih radova postavljena je u Talijanskom institutu, a može se razgledati od 10 do 18 sati.

Gosti festivala su i Zoran Janjetov, kojeg je za suradnju poželio angažirati i veliki Moebius, zatim britanski crtač David Lloyd, autor stripa “O za osvetu” prema kojem je snimljen i uspješan istoimeni film, te Enrique Breccia, sin jednog od najvećih argentinskih umjetnika Alberta Breccie, koji je s ocem nacrtao biografiju Che Guevare, a u Americi je poznat zbog radova na stripovima “Swam Thing” i “X-Force”.

Izložba Mirka Ilića

Umjetnici će održati i brojna predavanja pa će tako danas u Malom pogonu Tvornice kulture o povijesti stripa govoriti Didier Pasamonik, dok će u nedjelju predavanje o estetskoj simbolici u stripu održati David Lloyd, a svoja iskustva s filmom o Iron Manu publici će prenijeti Adi Granov.

Tijekom dana se u Velikom pogonu Tvornice kulture održava sajam stripova, dok se u galeriji Svijet stripa u Kačićevoj može razgledati izložba radova Mirka Ilića. Za one najmlađe održava se i radionica stripova, a bit će dodijeljena i nagrada “Mladi lav” za najbolje radove djece u dobi do 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:30