KVARNER SLAVI

FOTO: LUDNICA U RIJECI Tisuće navijača na Korzu proslavilo povijesni uspjeh kluba s Kantride

 Davor Zunic / CROPIX

Rijeku potresa nogometna groznica kakva se ne pamti već godinama, a prolaz u Stuttgartu šlag je na torti iznad svakih očekivanja. Već je prva utakmica u Rijeci bila rasprodana deset dana unaprijed, a za odlazak u Njemačku planuli su svi aranžmani, tako da je uzvrat u Stuttgartu uživo gledalo oko tri tisuće Riječana koji su otputovali autobusima, kombijima i automobilima.

Za one koje su bili prisiljeni ostati u Rijeci, Grad je organizirao javno gledanje u samom centru, na Trgu 128. brigade, pored riječkog Korza. Okupilo se tu nekoliko tisuća ljudi, među ostalima i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a atmosfera je bila gotovo kao na stadionu, pa su već s prvim Benkovim golom planule baklje. S golom u sučevoj nadoknadi, koji je Rijeci osigurao prolaz u Europsku ligu, nastupila je prava euforija.

Čitavim gradom odjekivali su uzvici oduševljenja, čule su se petarde, pjesma se orila, a TV prijemnici bili su pojačani na maksimum. Automobili su krenuli prema središtu grada, trubilo se, slavilo se veliki rezultat Kekove momčadi, Davida protiv Golijata, kojemu su se samo najhrabriji usudili nadati. Atmosfera se mogla usporediti s onom kada pobjeđuje hrvatska reprezentacija.

Čitava priča oko Rijeke posljednjih je mjeseci sjajna. Grad živi za nogomet, utakmice su praktički rasprodane, neke poput prve protiv Stuttgarta, a sasvim sigurno euforija će rasti s Europskom ligom.

Navijači koji su uživo pratili ogled u Mercedes Benz Areni krenuli su na dug put prema kući, i svi koji su zbog ovog ili onog razloga ostali u Rijeci, mogu im samo zavidjeti na onome što su doživjeli iz prve ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:34