PRIHVAĆENA ŽALBA

OBRAT U SLUČAJU BIVŠEG ŠEFA UDBE Josipa Perkovića pustili iz pritvora!

Bivši šef Udbe mora predati osobnu iskaznicu te ne smije napuštati Zagreb
Zagreb, 030114.Zatvor Remetinec.Josip Perkovic je pusten iz Remetinca nakon sto je njegov odvjetnik, Anto Nobilo, podnio zalbu na odluku da mora biti u istraznom zatvoru do izrucenja Njemackoj. Perkovic je uhicen zbog sumnje za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Djurekovica.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo je žalbu Josipa Perkovića te ga odlučilo pustiti na slobodu tijekom trajanja postupka izručenja Njemačkoj.

Mjera istražnog zatvora zamijenjena je mjerom sigurnosti, prema kojoj mora predati osobnu iskaznicu te ne smije napuštati mjesto stanovanja, Zagreb.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo žalio se na odluku da Perković u istražnom zatvoru dočeka izručenje Njemačkoj koja ga traži zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. U žalbi je, među ostalim, naveo da sudac istrage nije obrazložio zbog čega je Perković zadržan u Remetincu.

Službeno priopćenje zagrebački Županijski sud trebao bi objaviti uskoro.

Nobilo je ranije najavio da će se žaliti i na izručenje Perkovića Njemačkoj jer postupak u kojem je tamo osuđen ne ocjenjuje kao "fer suđenje" te smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara.

Također podsjetio je da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo te da se Perkovića više ne tereti za organiziranje, već samo za pomoć u Đurekovićevu ubojstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29