TUGA U BEOGRADU

SRPSKI MEDIJI DAN NAKON PORAZA TRAŽE KRIVCE 'Greške Đokovića i nogometna atmosfera u Wimbledonu donijele Murraju naslov'

- Jednostavno, ovo nije bio moj dan, nakon poraza izjavio je Novak Đoković za B92.

Najbolji tenisač svijeta nije djelovao razočarano, Andy Murray je u nedjelju na centralnom terenu Wimbledona briljirao:

- Andy je igra sjajno. U presudnim trenutcima je imao više strpljenja i koncentracije, a ja se nisam najbolje snašao...

Nole je pokušao utješiti samog sebe:

- Finale Wimbledona je fantastičan uspjeh. Razočaran jesam, ali mislm da sam odigrao sjajan turnir, rekao je Đoković.

Dan nakon poraza Novaka Đokovića srpski mediji tvrde kako je porazu kumovala nervoza i nogometna atmosfera na Wimbledonu. Neki su i razočarani, susjedi su vjerojatno bili uvjereni da Nole neće ispustiti naslov u Londonu.

Alo tako donosi naslov 'Kolaps Novaka' te tvrde da je najbolji svjetski reket imao neshvatljive padove u igri. Sportski žurnal također je uvjeren kako je Đoković sam kriv za poraz: 'Bio je nervozan'.

Telegrafov novinar je uvjeren da Murrayev izvedba i nije baš bilo toliko sjajan, a da ju je fantastičnom učinio Novak svojim brojnim pogreškama.

Kletvu dugu 77 godina Škot Murray je konačno skinuo, u Beogradu su očito vjerovali kako se to neće dogoditi baš protiv Đokovića.

Britanski mediji: Murrayja treba odlikovati titulom 'sir'

Trijumf Andyja Murraya u Wimbledonu izazvao je eurupcije oduševljenja diljem Velike Britanije, a vodeći otočki mediji smatraju kako bi škotskog tenisača trebalo odlikovati titulom viteza.

Murray je pobjedom protiv Đokovića postao prvi britanski pobjednik u Wimbledonu nakon Freda Perryja kojem je to uspjelo 1936. godine.

"Ustani sir Andrew, vitez svetog grala," stoji na naslovnici Timesa. "Daily Mail" je u tekstu pod naslovom "Murray veličanstveni" naglasio kako su Andyjev trijumf s tribina pratili britanski premijer David Cameron, brojne Hollywoodske zvijezde kao što su Gerard Butler i Bradley Cooper, nezaobilazni David i Victoria Beckham, kao i nogometna zvijezda Wayne Rooney.

"Daily Mirror" slavi novog britanskog junaka u tekstu pod naslovom "Povijest u njegovim rukama", dok je "The Telegraph" efektno izvukao naslov "Murray - prvi Britanac koji je osvojio Wimbledon u kratkim hlaćama"

Dio medija se poigrao i s brojkama, pa tako nije prošlo nezamijećeno kako je Murray slavio "sedmog dana u tjednu, sedmog dana u sedmom mjesecu nakon 77 godina čekanja.

"Prvak", "Veliki Britanac", "Napokon" "Veliki Murray" samo su neki od naslova koji su preplavili britanski tisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:53