USPJEŠNA AKCIJA

Malena Stephanie Milda stigla s liječenja u Chicagu: 'Njezino zdravstveno stanje je izvrsno'

ZADAR - Nakon četiri mjeseca, petogodišnja djevojčica Stephanie Milda vratila se u Zadar s liječenja u Chicagu, kamo je potkraj rujna otputovala na operaciju koja je uspješno izvedena u listopadu.

Kako doznajemo od obitelji, liječnici su potvrdili da je njezino zdravstveno stanje odlično, a obitelj je najavila da će potkraj siječnja na konferenciji za novinare javnosti predočiti sve račune.

Najavila je i pokretanje zaklade za Arnold-Chiarijevu malformaciju, rijetku bolest od koje se u SAD-u liječila mala Stephanie.

Riječ je o bolesti zbog koje kost urasta u mozak, a kako tvrde roditelji male Stephanie, da nije bilo operacije u Chicagu, djevojčica je mogla ostati paralizirana. Obitelj je zahvalila građanima na nesebičnoj pomoći i potpori.

Stephanie Milda otputovala je s majkom Anitom i ocem Ivicom krajem rujna na liječenje u Chicago, nakon velike humanitarne akcije koju su spontano organizirali građani Zadra.

Akcija je organizirana kad se doznalo da djevojčica može ostati paralizirana te da liječenje u Chicagu stoji oko 250.000 dolara.

Zadrani su organizirali nekoliko humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno više od dva i pol milijuna kuna. Osim novca od ulaznica za koncerte i sportske događaje, novac je uplaćivan i na žiroračun, a svojim su prilozima pomogli i poznati sportaši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:19