ŽIVOTNA DRAMA

UKRADEN IZ RODILIŠTA Obitelj osamnaest dugih godina bila uvjerena da im je sin umro nakon porođaja

Još su se više šokirali kad su saznali da njihovo dijete, za koje su vjerovali da je mrtvo, posjeduje službene dokumente koji oni nikada nisu dali izraditi.
 Getty Images

Kada im je prije nekoliko tjedana stigao poziv da se njihov sin javi u vojni odsjek radi upisivanja u vojnu evidenciju, obitelj iz Srbije Kapaš-Rajak najprije je bila uvjerena da je riječ o pogrešci, jer njihov sin još nije punoljetan.

Šok je uslijedio kad su saznali da je poziv upućen starijem sinu, koji je umro odmah nakon rođenja, 31. prosinca 1996. godine.

Još su se više šokirali kad su u Općini u Zrenjaninu saznali da njihovo dijete, za koje su vjerovali da je mrtvo, posjeduje službene dokumente koji oni nikada nisu dali izraditi.

Jolanka Kapaš je, naime, 1996. godine rodila blizance, djevojčicu Draganu i dječaka, Srđana, koji su odmah smješteni u inkubatore, a potom su joj za dječaka kazali da je umro. 18 godina kasnije Vera Petrović, koja je tih dana također rodila u zrenjaninskom rodilištu, prisjetila se spleta čudnih okolnosti.

- Sestra je držala dijete u krilu, a ono je počelo plakati. Kad je mene vidjela, pokrila mu je lice pelenom i krenula prema stubama i izašla van - prepričava Petrović.

Dana rođenja prisjetila se i majka Jolanka.

- Kada sam otišla do sobe, Dragana je bila u inkubatoru, a mali nije. Ona narukvica je bila tamo u inkubatoru. Odgovorno tvrdim da je bebu netko ukrao. Za 10-15 minuta se stvorila doktorica Tijana Đurić i obratila mi se ovim riječima – djevojčica vam je dobro, mali vam je umro - priča Kapaš.

Jolanka i njezin suprug Dragan tvrde da u rodilištu nisu dobili smrtni list, niti bilo koji drugi dokaz da je njihovo dijete umrlo.

- Poslije toga sam tražio da vidim leš, kako bih se uvjerio je li umrlo ili nije, međutim oni mi nisu dozvolili da vidim - ističe Rajak.

Jolanka i Dragan, u međuvremenu su saznali da njihov sin navodno živi u Njemačkoj.

Slučaj je preuzelo Tužiteljstvo Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:47