ZAMJENA ZA MIGLIOREA

VIDEO: GRZEGORZ SANDOMIERSKI STIŽE U MAKSIMIR Krešić je tražio previše, na gol Dinama će Poljak

Veliki apetiti Darija Krešića pogurali su na vratnice Dinama Grzegorza Sandomierskog, 23-godišnjeg Poljaka. Naime, hrvatski reprezentativac sa 900.000 eura zarade u moskovskom Lokomotivu prevelik je zalogaj za Dinamov džep.

Cifra je to zbog koje se Krešiću očito isplati u Rusiji grijati klupu u statusu trećeg vratara. I tako je Sandomierski postao najizvjesnija opcija. Riječ je o vrataru koji ima ugovor s Genkom, ali za belgijskog prvoligaša još uvijek nije upisao premijeran nastup. Lani je Sandomierski bio na posudbama u matičnoj Jagiellonia Bialystoku te rezervnoj momčadi engleskog Blackburna.

Poljski novinari opisuju ga kao izuzetno kvalitetnog golmana koji je izdanak čuvene poljske vratarske škole, a da je po kvaliteti odmah iza prvog ešalona poljskih čuvara mreže poput Boruca, Szczensya, Kuszczaka te Lukasza Fabianskog.

Da je tome tako svjedoči i CV potencijanog vratara Dinama. Osim što je branio za mlade selekcije reprezentacije Poljske, Sandomierski ima i tri nastupa za seniorsku vrstu. Doduše, posljednji put je igrao protiv Grčke u ožujku 2011. godine (0-0), ali u takvoj konkurenciji je svaki nastup zlata vrijedan... Čini se kako je Poljaka preporučio Marijan Vlak, a ako itko zna prepoznati igrača, onda je to definitivno legendarni Majo.

Nema sumnje da u Maksimiru vode utrku s vremenom. Sada je već izvjesno da bi Poljak mogao braniti u prvoj utakmici protiv Sheriffa u Maksimiru.

Nažalost, nikome nije palo na pamet ideja da bi Oliver Zelenika mogao iskoristiti priliku... Inače, u Maksimiru se zavrtjela priča kako bi Sammir mogao postati stanovnik Rusije, a podlogu su našli u glasini kako je njegov menadžer Božo Slišković viđen na moskovskom aerodromu, gdje dogovora uvjete za Filha. Međutim, čini se kako je riječ o klasičnoj patki. Naime, Slišković je u četvrtak bio u Širokom Brijegu, a ne u Moskvi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:09