AFERA KRAŠOGRAD

VIDOŠEVIĆ O AFERI KOJU JE OTKRIO JUTARNJI 'Nemam ama baš nikakvu moralnu odgovornost'

Impliciranje nečega što nema veze sa stvarnošću, kaže Vidošević, nanosi ozbiljnu štetu kompaniji, što "nije nikako dobro naročito u današnjoj situaciji kada svi zajedno tražimo investitore

ROVINJ - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izjavio je danas u Rovinju da mu je žao što se projekt Kraša, projekt Krašograd kompromitira te ustvrdio da u kupnji zemljišta u Pisarovini, koju je kupio Kraš, ali i nekoliko tadašnjih direktora te tvrtke nitko nije špekulirao.

"Nitko ništa nije špekulirao, no vrijednost te zemlje nije narasla kako se navodi u medijima", kazao je Vidošević koji je u Rovinju, gdje su danas započeli "Dani hrvatskog osiguranja", odgovarao na pitanja novinara oko najnovije afere Krašograd koju je otkrio Jutarnji list.

SKANDALOZNA ISTRAGA POLICIJE ‘Da, protiv novinara Jutarnjeg proveli smo izvide. Morali smo’

Kraš je 2006. godine kupio zemljište u Pisarovini gdje je u projekt Krašograd, ekopark sa smještajnim, ugostiteljskim i sportskim sadržajima, investirao oko 25 milijuna kuna. Tada su oko 150 hekata poljoprivrednog zemljišta oko Krašograda kupili Vidošević, koji je tada bio predsjednik Uprave Kraša, te još sedmero direktora Kraša, a prema pisanju medija cijena tom zemljištu, koje su kupovali po nekoliko kuna po četvornom metru, sada je višestruko veća.

Na novinarski upit smatra li se moralno odgovornim jer je kao fizička osoba kupio to zemljište, Vidošević je ustvrdio kako u ovom slučaju "apsolutno nema nikakve moralne odgovornosti jer je informacija o prodaji bila javno dostupna".

"Talijanski investitor je to prodavao i želio prodati, nije se mogao izvući iz situacije u kojoj se nalazio, trebali su mu novci, obavijestio je lokalnu vlast da želi prodati, a lokalna vlast je slijedom toga tražila investitore", kazao je Vidošević dodavši kako su Kraš i on sa suradnicima, kao fizičke osobe, tražili slobodne prostore u industrijskoj zoni u Pisarovini gdje nije više bilo mjesta.

"Načelnik općine se stoga obratio Krašu, vjerojatno i drugim zainteresiranim stranama, da postoji to zemljište. Kraš je kupio dio područja, a ovaj dio koji je izvan ove cjeline, kupile su privatne osobe", kazao je Vidošević.

MONSTRUOZNE OPTUŽBE Novinar Jutarnjeg pod istragom za pedofiliju zbog ove fotografije

Dodao je kako mu je žao da se jedan sjajan projekt Kraša, za Pisarovinu, ali i za grad Zagreb, kompromitira i špekulira, a smatra i kako se radi o jednoj vrlo opasnoj priči.

Naime, kako objašnjava, Kraš je zemljište kupio po povoljnim uvjetima od stranog vlasnika, u ovom slučaju jednog talijanskog investitora, na tom je području napravio jedan sjajan projekt i od toga profitira.

Impliciranje nečega što nema veze sa stvarnošću, kaže Vidošević, nanosi ozbiljnu štetu kompaniji, što "nije nikako dobro naročito u današnjoj situaciji kada svi zajedno tražimo investitore".

"Kompanija je u ovome slučaju profitirala i kroz brendiranje i imidž tvrtke. Ovako impliciranje nečega što nema veze sa stvarnošću zapravo nanosi ozbiljnu štetu kompaniji, što nije nikako dobro", kazao je Vidošević.

Nesporno je da je zemljište kupljeno u privatnoj transakciji od privatnih osoba, pravnih i fizičkih, rekao je Vidošević ističući kako "nitko na tome nije spektakularno profitirao, osim što je Kraš rezervirao jedan prostor za svoju budućnost, ne ove generacije ali zasigurno generacije koje dolaze".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:42