PREDSJEDNIK I PREMIJER U UMAGU

'HRVATSKA VIŠE NE ŽELI ULAZITI U MEGALOMANSKE PROJEKTE' Milanović rekao kako Hrvatska može učiti na istarskom modelu

 RTL

UMAG - Poslovnu konferenciju Croatia Business Open, čija je tema ove godine "Istra budućnosti", otvorio je u Umagu predsjednik Republike Ivo Josipović, istaknuvši da je uspjeh Istre i uspjeh Hrvatske te da je nacionalni interes da se Istra što više razvije.

"Kad govorimo o Istarskoj županiji, onda govorimo o otvorenoj, modernoj, gospodarski konkurentnoj regiji, koja može biti primjer ostalim županijam u Hrvatskoj. U njoj se ostvaruje trećina ukupnog turističkog prometa Hrvatske", rekao je Josipović. Svaki ministar u Vladi je i ministar turizma, kazao je predsjednik Republike, istaknuvši da što više treba produžiti sezonu.

Nazočnima se obratio i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, koji je rekao kako Hrvatska može učiti na istarskom modelu, premda se taj model ne može kopirati u svim županijama.

Rekao je među ostalim da Hrvatska više ne želi ulaziti u megalomanske projekte te izrazio nadu da će turistička sezona biti dobra i također se založio za produženje turističke sezone.

Treća konferencija Croatia Business Open održava se u Umagu u hotelu Melia Coral, u sklopu ovogodišnjeg ATP teniskog tuirnira Croatia Open. U radu sudjeluje i ministar turizma Darko Lerencin, koji predstavlja strategiju razvoja turizma RH do 2020. s naglaskom na Istru, istarski župan Valter Flego, svi istarski gradonačelnici i dr..

Nakon otvaranja konferencije, predsjednici Republike i Vlade otišli su u centar Umaga gdje će se uz kavu družiti s građanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38