DEBAKL OD TURNEJE

MESSI PREVARIO FANOVE 'Platili smo 2500 dolara da upoznamo Lea, a on je odletio na Ibizu'

Leo je mojem sinu bio najveći heroj, a sad danima plače. Platio sam pet tisuća dolara da se upoznaju - priča prevareni otac
 AFP

Nisu prošla ni tri tjedna kako je protiv njega zbog neplaćanja poreza u Španjolskoj podignuta optužnica, a imidž Lionela Messija ponovno je nagrižen.

Najbolji nogometaš svijeta prodao je “lažnjak” svojim fanovima u Americi, koji ga optužuju da ih je prevario, a njegove menadžere da su ih pokrali. Prvo je u zadnji čas otkazao humanitarnu utakmicu u Los Angelesu, a onda se u nedjelju ipak pojavio na sličnom događaju u Chicagu, koji je, međutim, organiziran krajnje diletantski.

Druženje s anonimcima

Messi je na stadionu Soldier Field zabio četiri gola, no to nije utješilo publiku kojoj je obećano da će za nimalo jeftine ulaznice pred sobom imati 36 nogometnih zvijezda. Međunarodno poznati igrači mogli su se nabrojati na prste obje ruke: tu su još bili Thierry Henry, Florent Malouda, Javier Mascherano, Júlio César, i to je otprilike to. A najavljeni su Fabregas, Lewandowski, David Luiz i mnogi drugi igrači najvećih klubova.

- Nismo htjeli nikoga razočarati, no popis nogometaša uvijek je podložan promjenama. Katkad neki igrači u zadnji čas promijene planove. Ako im momčadi zabrane dolazak, mi tu ništa ne možemo - opravdavao se Ada Linares iz agencije Numero 5 koja je potpisala fijasko.

Ostatak su lineupa, naime, popunili igrači iz lokalne sveučilišne momčadi, premda su oni na kraju bili raspoloženiji od zvijezda. Izvjesni Matt Eliason ukrao je Messiju show i zabio škarice koje bi se lagano plasirale među pet najboljih golova u sezoni Lige prvaka.

Najveći kiks ipak nisu bili polovni rosteri, nego tretman “sretnika” koji su za svoje VIP ulaznice izdvojili ni više ni manje nego 2500 dolara. Zagarantirano im je da će se nakon utakmice družiti sa zvijezdama te dobiti loptu i Messijev dres s originalnim potpisima argentinske legende. Na kraju su dobili plastičnu loptu, običnu majicu iz kineskog dućana i kratko druženje prije utakmice u neklimatiziranoj prostoriji s anonimcima među kojima Messi, naravno, nije bio.

‘Više nije moj junak’

- Bilo je to potpuno razočaranje. Još od veljače, kada sam kupio VIP karte za sebe i svojeg sina Hudsona, bio sam izvan sebe što ću upoznati Messija i sjediti uz travnjak za vrijeme utakmice - ispričao je Chicago Daily Tribuneu prevareni otac koji je za “spektakl” izdvojio ukupno 5000 dolara.

Kaže kako je sina već vodio na utakmice Barcelone i oduševio se kada mu se ukazala prilika da mu pokloni nezaboravno iskustvo.

- Hudson je u školi na pitanje ‘Kada biste mogli upoznati bilo koju osobu na svijetu, tko bi to bio?’ odgovorio: ‘Lionel Messi’. I tako smo nas dvojica, zajedno s još 75 vlasnika VIP ulaznica, u svlačionici prije utakmice čekali i čekali... Pet minuta prije početka rekli su nam da se Messi neće pojaviti. Onda su nam obećali da ćemo ga upoznati u poluvremenu ili na kraju. Ništa se od toga nije dogodilo, on je u 69. minuti napustio stadion i odletio na Ibizu. Zagrlio sam Hudsona i rekao mu da mi je žao, a on se rasplakao. Rekao je da ne želi Messijev dres i da on više nije njegov heroj - prepričava nesretni otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 22:05