IGROKAZ SE NASTAVLJA

Bandić: 'Ćiroki ostaje Ćiroki, spavajte mirno vi purgeri stari, on će pobijediti. Ma svi ćemo pobijediti jer ćemo zadržati Ćiru!'

Imperativ je da NK Zagreb ostane u lizi, a ostat će i Ćiro. Honorar koji Blažević treba dobiti je stvar njegovog dogovora s Medićem, rekao je gradonačelnik Zagreba
Zagreb, 061112.Veslacka, NK Zagreb.Miroslav CIro Blazevic ponovo je trener NK Zagreba.Na slici: Milan Bandic, Miroslav Blazevic Ciro.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Slušajući gradonačelnika Milana Bandića na temi Ćirinog “odlazim-ostaje u NK Zagreb” ne može se zaključiti ništa drugo nego da se radi o još jednom igrokazu u hrvatskom i gradskom sportu.

- Ćiroki ostaje Ćiroki, on je moj prijatelj i veliki majstor. Vjerujem u Ćirinu ljubav prema Zagrebu. Ćiro će pobijediti, ma svi ćemo pobijediti jer ćemo zadržati Ćiru. Jedan je Ćiro. Čovjek koji ima kliker, ponekad nepredvidiv, ali samo za one koji su slabo upućeni. Ćiro je toliko mudar da prije istupa u javnosti prvo nazove predsjednika kluba, a ako mu se on ne javi, nazove gradonačelnika. Prema tome, spavajte mirno vi purgeri stari. Nemojte podcjenjivati Ćiru, koji je veliki mag i čovjek s karizmom, trener svih trenera. Čiro je fakin koji šalje signale da se gospodin Medić uozbilji i ispuni obaveze. On će to napraviti.

Bandić je purgerima poslao još jednu poruku...

- Imperativ je da NK Zagreb ostane u lizi, a ostat će i Ćiro. Honorar koji Blažević treba dobiti je stvar njegovog dogovora s Medićem, ali on će biti izvršen jer za to posjeti jamstvo. Stari purgeri, kao i ja, smatraju NK Zagreb ikonom ovoga grada. Dinamo je nacionalni i zagrebački simbol, a NK Zagreb prije svega zagrebački. Dragim purgerima poručujem da ćemo učiniti da Ćiro ostane u klubu, a klub u Prvoj ligi.

Bandića smo priupitali i za stanje u Ciboni koja se našla u borbi za ostanak u Jadranskoj ligi. Nakon 14 kola samo je jednu pobjedu udaljena od začelja. Govorio je više o prošlosti i opet spomenuo kaznene prijave.

- Cibonu smo izvukli iz mrtvih, ona hoda, ali slobodno hodaju i oni koji su se bavili marifetlucima i zamračili 30 do 40 milijuna kuna. Nisu niti pozvani na obavijesne razgovore.

Dodao je i još jednu jako popularnu frazu.

- Očekujemo da institucije pravne države rade svoj posao.

Ali ne i protiv koga je konkretno podnio prijave iako je jasno da se radi o bivšim Upravama.

- Nećete me uhvatiti na krivoj nozi, nikoga neću prozivati. Ne znam koga sam prijavio, one koji su to napravili. Prijavio sam da je marifetluk napravljen i da netko treba odgovarati. Valjda onaj tko je potpisivao zna što se radilo.

Još malo o Ciboni.

- Klubu koji je bio u “buli” 10 milijuna eura ostalo je još 15 milijuna kuna neispunjenih obaveza prema igračima. Cibona ima poletarce koji trebaju stasati i ne treba raditi sindrom velikih honorara. Neki igraju za soma kuna, neki za 500 eura, a ima i onih za 15.000 eura. Zadaća uprave je da razmišlja o tom rasponu, kao i kupovini pravih igrača koji nedostaju. Ne brinite, Cibona će biti među prvih pet.

Jedna od gradonačelnikovih bojišta u borbi za gradski proračun odnosio ne na novac za tri velike gradske priredbe - Snježnu kraljicu, Zagreb Indoors i “Hanžek”, te jednu manju - Zagrebački maraton.

- Volim sport i vjerujem u dobro koje on donosi gradu. Sretan sam i ponosan na Dinamo, Cibonu, Zagreb, Lokomotivu, Sandru Perković, Snježnju kraljicu... Tri kluba zastupnika su došla pameti i povukla amandman te mi tako olakšala posao. Dobile bi te priredbe iste novce kao i ove godine, ali bilo bi mi teže jer bi radio gradski inžinjering i gimnastika. Maraton je moja ljubav iako se ne može usporediti s ovim priredbama. Ove godine smo imali 8 do 10 tisuća trkača, sljedeće očekujemo 15 pa će i dobiti nešto više novaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:51