EPILOG FARME UŽASA

MLADI JASTREB OPTUŽEN ZA MUČENJE ŽIVOTINJA! Policija reagirala na potresne snimke s njegovog imanja

Na to ih je potaknula snimka objavljena na internetu koja prikazuje napad pasa na konja na imanju 52-godišnjeg Borkovića

IVANIĆ GRAD - Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu podiglo je optužnicu protiv 52-godišnjeg Branka Borkovića - Mladog Jastreba, zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Optužnicom ga se tereti da je 19. svibnja prijepodne u Prečnom, u svom dvorištu, ostavio bez nadzora kobilu nakon ždrijebljenja, povezanu trakama za krovnu konstrukciju koje su trebale spriječiti njezin pad na tlo i ozljeđivanje, kao i dva psa pasmine japanska tosa, koji su mogli napasti i ozlijediti kobilu.

Istog dana oko 14,30 sati, nakon što je prednji dio kobile iskliznuo iz traka i pao na tlo, psi su napali kobilu te su joj odgrizli lijevo uho, izgrizli desno uho te je ugrizli za lijevi but, navode iz ivanićgradskog Općinskog državnog odvjetništva.

DRAMA NA VETERINI Veterinari uz pomoć policije spriječili pomahnitalog Mladog Jastreba da vidi svoju kobilu

Okrivljenik je, kako se ističe u optužnici, bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama te je predloženo oduzimanje životinje od vlasnika.

Na istragu je potaknula snimka objavljena na internetu u svibnju, koja prikazuje napad pasa na konja na imanju 52-godišnjeg Branka Borkovića. Na farmu su nakon toga upućene inspekcije koje su istražile slučaj.

Inače, Državno odvjetništvo u priopćenju objavljenom danas na internetskim stranicama navodi samo dob okrivljenika, ali ne i njegov identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:10