ZLOĆUDNA BOLEST KRVI

Šprem boluje od rijetkog oblika raka, liječenje će nastaviti lijekom koji je još u fazi istraživanja!

Zagreb. 160212.Hrvatski sabor.Raspravom o paketu poreznih zakona sabor je nastavio redovitu sjednicu.Na fotografiji: predsjednik sabora Boris Sprem.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Liječenje od maligne bolesti krvi predsjednik Sabora Borisa Šprema nastavit će se eksperimentalnim lijekom - priopćeno je danas iz njegovog Ureda u Saboru. Predsjednik Sabora je podsjetimo 23. kolovoza otputovao na liječenje u SAD u jednu od najboljih svjetskih klinika za zloćudne bolesti krvi - MD Anderson u Houstonu. U Houstonu je obavljena dijagnostika koja je utvrdila da Šprem boluje od rijetkog oblika maligne bolesti.

Predsjednik Sabora Boris Šprem prevezen na liječenje u Sjedinjene Države

- Nakon provedene opsežne dijagnostičke obrade u MD Anderson Cancer centru utvrđeno je da se kod predsjednika Sabora Borisa Šprema radi o izuzetno rijetkom obliku multiplog mijeloma u relapsu - stoji u priopćenju koje je danas poslano medijima.

Liječnički konzilij na čelu s prof. dr. Hagopom M. Kantarjianom preporučio je, navodi se, na temelju rezultata molekularnog i genmetskog laboratorijskog testiranja da se u liječenju primjeni nestandardna ciljana terapija.

- Rezultate ciljanog liječanja konzilij očekuje nakon tri tjedna uzimanja lijeka te će se nakon toga odlučiti o daljnjem tijeku liječenja - poručeno je iz Sabora. Budući da je lijek koji će primati predsjenik Sabora u fazi istraživanja troškove boravka će, tvrde u njegovom uredu, snositi u potpunosti Šprem.

Potpredsjednik Sabora Josip Leko je podsjetimo, jučer potvrdio rekao da se Šprem javio u Sabor pa je “optimističnije gledanje na njegovo liječenje”. Špremu je inače, u SAD-u prije svega trebala biti obavljena dijagnostika odnosno gensko profiliuranje tumora o čijim je rezultatima ovisila i odluka o načinu daljnjeg liječenja.

Već tada je rečeno kako će troškove dijagnostike platiti HZZO-a, a boravka u bolnici i liječenje snositi Šprem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:02