VAN SVAKE PAMETI

FOTO: JE LI ON NAJUMIŠLJENIJI TAJKUN NA SVIJETU? Ova posjetnica je postala hit na internetu!

Kineski tajkun Chen Guangbiao je, u najmanju ruku, smio čovjek, i to ne samo zato što želi kupiti New York Times za milijardu dolara, i činjenice da se nalazi na listi 400 najbogatijih Kineza, s procjenjenim bogatstvom od 740 milijuna dolara u 2012., već zbog nevjerojatne posjetnice koju je dijelio prilikom susreta s američkim novinarima.

Sudeći po zavidnim referencama, Chen je ne samo dobrotvor već i mnogo, mnogo više od toga.

Najutjecajnija osoba u Kini, kineski heroj koji spašava žrtve potresa, najpoznatiji i najomiljeniji uzor Kinezima, najbolji odvjetnik za zaštitu okoliša u Kini, glavni čovjek u Kini, itd. Da, sve što ste pročitali, ali i još više, istaknuto je na posjetnici ovog neobičnog poslovnjaka.

Pa sad vi recite znate li osobu koja je više puna sebe od Chena.

Podsjetimo, Chen je prije nekoliko dana samopouzdano objavio svoje ambiciozne planove o preuzimanju kultnog dnevnog lista New York Times, ali je za Reuters jučer ipak priznao da će mu to teško uspjeti.

Chen je izjavio da su u New York Timesu odbili njegov zahtjev za sastanak te dodao da on ne namjerava kupovati redovne dionice kompanije. Kontrolu nad tvrtkom ima obitelj Ochs-Sulzberger kroz posebnu zakladu koja je vlasnik dionica s posebnim pravom glasa, no obitelj poručuje da Times nije na prodaju.

Tržišna vrijednost tvrtke, prema cijeni dionica na burzi, trenutačno se kreće oko 2,3 milijarde dolara, dok je Chen Guangbiao, najavljujući prošli tjedan svoje planove, izjavio kako smatra da vrijednost tvrtke iznosi oko milijardu dolara. Chen je 5. siječnja pismom u Global Timesu poručio da njegova ponuda nije šala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:26