NOVI TRENER NA POLJUDU

VUČEVIĆ VODI HAJDUK DO KRAJA SEZONE 'Ružno je vidjeti što nam se događa ovog proljeća'

'Špaci hvala iz sveg srca, vodio je Hajduk duhom i znanjem. Ja sam ga doveo, odgovornost je i na meni'
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Stanko Poklepović nije više trener Hajduka. Do kraja sezone momčad će voditi sportski direktor Goran Vučević. Ono što je već najavljeno u nedjelju, potvrđeno je na presici kada su pred sedmu silu izašli predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i Vučević.

- Morali smo donijeti tešku odluku, od danas nažalost gospodin Poklepović nije više trener Hajduka. Ne bih previše elaborirao zašto, svima je to jasno. Stanko je dobro radio, ali nije ga poljubio rezultat. Htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti se gospodinu Poklepoviću. U teškom je trenutku uskočio i pomogao klubu, kao pravi Hajdukov vojnik. No, nismo imali rezultat – pojasnio je Brbić koji je prvi uzeo riječ.

- Odlučili smo se da do kraja prvenstva momčad preuzme sportski direktor Vučević, on je najbolji izbor. Vučević je sukreator sportske politike kluba. Uvjereni smo da će on napraviti sve da se razdrma svlačionica i momčad te da ovoj ružnoj rezultatskoj seriji dođe kraj. Već za šest dana čeka nas važna utakmica s Rijekom, pa uzvrat polufinala kupa sa Splitom. Goran će napraviti sve da uđemo u finale, na koncu i osvojimo kup, pa i treće mjesto. Da privedemo kraju ovu turbulentnu sezonu. Goran uopće nije dvojio. Želim mu svu sreću i uspjeh – kazao je Brbić.

Vučević se također zahvalio Poklepoviću.

- Hvala mu iz sveg srca, vodio je Hajduk duhom i znanjem. Iskusan je i kvalitetan trener, ja sam ga tu doveo, smatram da je velika odgovornost i na meni. Hvala klubu koji je i dalje meni dao povjerenje da iz svega pokušam izvući maksimum. U krizi smo, bit će jako teško, ali da ne mislim da ću napraviti ono što svi želimo ne bih ni bio ovdje – najavio je Vučević. Rekao je Vučević kako se još ne zna tko će mu biti pomoćnici, a na upit o bivšim suradnicima koje je imao kada je ranije bio na klupi, na čelu sa Zlatkom Vujovićem je ipak potvrdio.

- Najvjerojatnije će to biti moji bivši suradnici.

Potom je Vučević odgovarao na seriju pitanja. Moguće je da ne uspijete izboriti Europu?

- Sve je moguće. Nismo se nadali ovakvoj situaciji – rekao je Vučević.

Hajduk je najgora momčad proljeća?

- Ružno je to za vidjeti – priznao je Vučević.

Hoće li biti kazni za igrače?

- To će ostati unutar kluba. Ne opravdavamo ponašanje, kartone. Slažem se da neke stvare nisu dobre. Treba promptno reagirati.

Prijeti li kome suspenzija?

- Dužnost trenera je da kontrolira svakoga igrača. To će biti moja obveza – ostao je zakopčan Vučević.

Kakav je bio razlaz s Poklepovićem?

- Imali smo danas jako dobar razgovor. Predsjednikova i moja želja je da ostane u klubu. Poklepović je za sada zatražio odmor nakon svega.

Zašto nisi dvojio oko preuzimanja klupe?

- Uopće nije bilo dileme. Nismo imali nikakvo rješenje. Ja sam najodgovorniji za ovo stanje, onda ću odgovornost maksimalno i preuzeti.

Vraćaš li se poslije klupe na mjesto sportskog direktora?

- Više ništa nisam siguran što će se dogoditi sutra – znakovito je odgovorio Vučević.

A tko je do kraja sezone sportski direktor?

- Ja ću biti trener, nećemo imati sportskog direktora. Ne, ne raskidam ugovor, niti potpisujem novi. Dodat će se samo aneks na ovaj postojeći ugovor, s istim uvjetima.

Hajduk i dalje traži trenera za ljeto?

- Naravno, stalno radimo na tome.

Povukla se priča i oko odlaska talentirane braće Baturina, sinova bivšeg napadača Hajduka Mate, u Barcelonu?

- Ne mogu mnogo reći po tom pitanju. Zakoni UEFA-e i FIFA-e su takvi. Naša želja je da ostanu i na tome ćemo inzistirati. Duboko sam uvjeren da tu nema previše istine. Razgovarao sam s Matom, uvjeren sam da je njegov cilj i želja Hajduk – smatra Vučević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:39