ZATRPANO NOVOROĐENČE

HOROR NA PLAŽI Djeca tijekom igre iz pijeska iskopala leš bebe: 'Malo je reći da smo šokirani prizorom'

 cc

Djeca koja su se igrala na plaži u Sydneyju u nedjelju su iz pijeska iskopali leš novorođenčeta, objavila je australska policija. Plaža u istočnom predgrađu Maroubri odmah je blokirana zbog očevida.

'Nekolicina djece se igrala na južnom kraku South Beacha kada su u pijesku uočili leš bebe. Istraga o načinu na koji je beba preminula je u tijeku, no spol i dob djeteta još nisu utvrđeni', navodi australska policija u priopćenju.

Inspektor Andrew Holland za agenciju AFP kaže da je riječ o 'jako malom novorođenom djetetu' koje je bez odjeće bilo zatrpano u pijesku na dubini od oko 30 centimetara. Dodao je da su ga pronašla dva dječaka u dobi od 6 i 7 godina.

'Dvojica dječaka su o pronalasku odmah rekli svom ocu, koji je bio u blizini, a on je kontaktirao policiju. Nažalost, zbog činjenice da je leš u stanju raspadanja, u ovome trenutku ne možemo reći koliko je staro ni kojeg je spola', rekao je Holland.

Nije utvrđeno ni koliko je dugo leš bebe bio na plaži. Holland kaže da policajci trenutno kopaju po rodnim listovima i bolničkim bazama podataka, a u kontaktu su i s odjelom za nestale osobe kako bi probali doći do bebinih roditelja. Leš je poslan na obdukciju koja bi mogla dati odgovor o načinu na koji je dijete umrlo.

Premda je plaža u Maroubri relativno zabačena, na tom području redovito patroliraju čuvari plaže - dio ih je angažirala lokalna uprava, a dio su volonteri.

'Blago je reći da sam šokiran. Ne mogu ni zamisliti kakve su okolnosti doveli do ovog tragičnog događaja', rekao je Ted Seng, gradonačelnik Randwicka, predgrađa Sydneyja kojemu administrativno pripada Maroubra.

Ovo je već drugi slučaj s novorođenom bebom koji zaokuplja australsku, ali i međunarodnu javnost. Prošlog je vikenda, naime, stigla vijest o dječačiću kojeg je majka bacila u šaht pored autoceste. Slučajno su ga spasili biciklisti, koji su iz rupe duboke dva i pol metra čuli plač djeteta, koje je ondje čudom preživjelo čak pet dana. Protiv majke je podignuta optužnica za pokušaj ubojstva i za desetak bi se dana trebala pojaviti pred sudom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:38