BURA NA PRISAVLJU

'RADMAN MORA ODMAH DATI NEOPOZIVU OSTAVKU' HNS-ovac Richembergh nakon novih otkrića o ravnatelju HRT-a

Goran Krmpotić, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a, zatražio je za ponedjeljak hitnu sjednicu Nadzornog odbora HRT-a na kojoj bi se raspravili medijski napisi koji diskreditiraju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

Neslužbeno doznajemo da će neki članovi zatražiti Radmanovu ostavku.

Krmpotić je izvanrednu sjednicu zatražio nakon što je u četvrtak u Jutarnjem listu objavljeno kako Radman u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da je vlasnik atraktivnog hotela Vila Park s četiri zvjezdice smještenog tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav.

Taj hotel ima osam luksuznih dvokrevetnih soba opremljenih tv-om, frižiderom, sefom i bežičnim internetom, a svaka soba ima balkon s pogledom na brda. Noćenje s doručkom u Vili Park u sezoni košta 60 eura po osobi, a s uključenom večerom 70 eura po osobi (140 eura za dvoje).

Gostima je na raspolaganju dnevni boravak s kaminom, finska sauna, a uz vilu, prema potoku Savici je i vrt u kojem se posjetitelji mogu opuštati na ležaljkama. Svoj slovenski hotel Radman nije upisao u imovinsku karticu, jer, kako kaže, nije znao treba li se upisivati i imovina koju posjeduje u inozemstvu.

- Ravnatelj je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio pitanje treba li u imovinskoj kartici navesti i imovinu u inozemstvu, ali odgovor još nije dobio - kazala je Dorotea Lazanin Jelenc, glasnogovornica HRT-a. Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković potvrdila je da su Radmanov upit primili 2. srpnja, na dan kada je on od Jutarnjeg lista primio upit vezan uz njegovu slovensku nekretninu.

Osim zbog Radmanovog hotela, izvanredna sjednica saziva se i zbog Radmanovog e-maila objavljenog u Novom listu u kojem se ravnatelj HTZ-a zalaže da se do ponedjeljka napravi prilog o tvrtki IN2 koju nagrađuje Microsoft, u kojem je Radman svojedobno bio generalni direktor za Jugoistočnu Europu. Premda se on kao ravnatelj ne bi smio miješati u program, HRT-ovcima ovaj njegov potez nije sporan.

- Ne vidimo ništa sporno u tome da se vrijedna informacija proslijedi Programu. U konačnici, urednik je uvijek taj koji odlučuje što će se objaviti u programu koji uređuje i za koji odgovara - poručuju iz Službe za odnose s javnošću HRT-a.

Njihovo mišljenje očito ne dijele i pojedini članovi NO HRT-a koji traže da se u ponedjeljak sazove izvanredna sjednica, otvorena za javnost. Navodno će na toj sjednici saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije predložiti Radmanovu smjenu. Ukoliko Sabor prije ljetne stanke koja počinje 15. srpnja razriješi Radmana, moraju postaviti v.d. ravnatelja.

HNS-ovac Goran Beus Richembergh reagirao na Facebooku

'U ovoj vrlo delikatnoj, ali posve neodrživoj situaciji u koju se doveo glavni ravnatelj HRT-a, ali u koju je doveo i tu medijsku kuću, nameće mi se samo jedan zaključak: Goranu Radmanu ne preostaje ništa drugo nego da dade neopozivu ostavku na svoju dužnost kako bi Hrvatski sabor do konca narednoga tjedna mogao imenovati vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja', napisao je HNS-ovac Goran Beus Richembergh na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:51